Лікарні на окупованих територіях переповнені пораненими росіянами - розвідка

Лікарні на окупованих територіях переповнені пораненими росіянами - розвідка

Укрінформ
Російські загарбники не можуть впоратись із потоком санітарних втрат серед особового складу, тому військовим з легкими пораненнями не надають медичної допомоги, а важкопоранених відправляють у Росію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

«Цивільні лікарні у тимчасово захоплених українських містах, які росіяни використовують у власних цілях як військові госпіталі, переповнені», - ідеться у повідомленні.

У ГУР зазначили, що позбавлення базових медичних потреб цивільного населення у поневолених регіонах України та переведення лікувальних закладів під військові потреби армії РФ результату не дало. У зв’язку з цим російське командування вирішило відмовляти у лікуванні легкопораненим.

Медичну допомогу надають загарбникам з пораненнями середнього ступеню, а важких через брак обладнання та кваліфікованих спеціалістів відправляють у Росію, проте доїжджають не всі, підкреслили розвідники.

Читайте також: ISW: Росія шукатиме нові способи обходу української ППО

У ГУР зауважили, що гострою проблемою для російської армії також стали передбачені після поранень реабілітаційні відпустки.

«Факти неповернення з реабілітації зумовили рішення скасувати такі відпустки взагалі - ще один метод, яким російське командування намагається припинити масове дезертирство», - наголосили в розвідці.

Як повідомляв Укрінформ, за даними командувача Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва, Росія тримає у трьох прикордонних з Україною областях до 19 тисяч військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-