На Харківщині виявили чуму свиней

На Харківщині виявили чуму свиней

Укрінформ
У Валківській громаді на Харківщині виявили в посадці туші домашніх свиней, лабораторні дослідження підтвердили африканську чуму, з’ясовано, що інфікований об’єкт знаходиться в Люботинській громаді.

Про це повідомило у Фейсбуці Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області, передає Укрінформ.

“Біля лісосмуги садового товариства “Першотравневе” Валківської міської територіальної громади Богодухівського району 30.12.2023 було виявлено 47 трупів свійських (домашніх) свиней. Згідно з результатами досліджень Регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини в Полтавській області в матеріалі від 5 голів свиней (віком 2-4 міс.) виявлено ДНК вірус африканської чуми свиней”, - йдеться у дописі.

При цьому карантинні обмеження впроваджено на території Люботинської громади Харківського району – там встановлений інфікований об’єкт.

Читайте також: У столиці Монголії зафіксували три ймовірні випадки бубонної чуми

Визначено межі зони захисту радіусом 3 км від епізоотичного вогнища, до якої входять села Травневе, Спартаси Люботинської громади, та межі зони спостереження радіусом 10 км від зовнішніх меж зони захисту, до якої входять села Нестеренки, Манченки, Мищенки, Ударне, Санжари.

Як повідомлялося, у Прилуцькому районі Чернігівської області на території "Дослідного господарства "Івківці" ветеринари виявили африканську чуму свиней.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-