В Україні сніг та дощ, подекуди до 10° морозу

В Україні сніг та дощ, подекуди до 10° морозу

Погода
Укрінформ
В Україні 3 січня очікуються сніг та дощ, на дорогах подекуди ожеледиця, на високогір`ї Карпат пориви вітру до 25 м/с.

Про це Укрінформу повідомили в Українському гідрометцентрі.

"Удень в Україні сніг та дощ (на Лівобережжі та півдні країни невеликі опади). В Україні, крім більшості західних та південних областей, на дорогах місцями ожеледиця. Вітер переважно південно-східний, 5-10 м/с, на високогір`ї Карпат пориви 20-25 м/с. Температура в західних та південних областях вдень 4-9° тепла, на решті території 0-5° морозу, на Чернігівщині та Сумщині 5-10° морозу", - йдеться в повідомленні.

У столиці 3 січня вдень 1-2° морозу; на Київщині до 6° морозу.

Згідно з прогнозом, в Україні 4 січня вночі очікується помірний, вдень невеликий мокрий сніг, в центральних областях з дощем, на Прикарпатті, Закарпатті та у південній частині країни переважно дощ; 5 січня невеликий (на південному сході країни помірний) дощ, у північний частині невеликий мокрий сніг.

Читайте також: У Києві торік зафіксували 47 температурних рекордів

У північній частині на дорогах місцями ожеледиця. Вітер південно-західний з переходом на північно-західний, 5-10 м/с, вдень 5 січня в західних областях місцями пориви 15-20 м/с.

Температура у північній частині вночі та вдень (вночі 4 січня і у східних областях) 0-5° морозу; на решті території вночі та вдень 1-6° тепла, у південній частині вдень до 10° тепла.

У Карпатах мокрий сніг; температура вночі 1-6° морозу, вдень близько 0°.

У Києві та області очікується невеликий сніг. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. У столиці протягом доби 1-3° морозу, на Київщині 4 січня протягом доби до 6-8° морозу, 5 січня вночі до 14° морозу, вдень до 13°.

Синоптики 6 січня в Україні істотних опадів не прогнозують, лише в західних областях вдень пройде невеликий дощ та мокрий сніг; 7 січня на більшій частині території країни мокрий сніг та дощ (на півдні дощ, у північних областях сніг).

Температура 6 січня у південній частині вночі 0-5° тепла, вдень 5-10° (на крайньому півдні вночі 3-8°, вдень 8-13° тепла), у північних областях вночі 5-10° морозу, вдень 3-8° морозу (на півночі Чернігівщини й Сумщини вночі та вдень до 12° морозу), на решті території вночі від 3° тепла до 2° морозу, вдень 1-6° тепла; 7 січня в Україні, крім півдня, Закарпаття й Прикарпаття, зниження температури на 3-7°.

У столичному регіоні на вихідні переважно без опадів. У Києві 6 січня протягом доби 5-7° морозу, 7 січня вночі 9-11° морозу, вдень 5-7° морозу; по області 6 січня вночі до 8° морозу, вдень до 5° морозу, 7 січня вночі до 11° морозу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-