Синоптики прогнозують, що снігу на Новий рік знову не буде

Синоптики прогнозують, що снігу на Новий рік знову не буде

Погода
Укрінформ
Цього року Україну знову обійдуть новорічні морози та снігопади. Погода у вихідні буде відносно теплою і без істотних опадів.

Про це Укрінформу повідомили у Sinoptik.ua.

Так, у суботу, 30 грудня, денна температура повітря в Донецькій, Луганській, Сумській, Харківській, Полтавській і Миколаївській областях становитиме близько 0°. На решті території країни буде тепліше: на півночі очікується +5…+7°, у центрі та на заході — +6…+8°, на півдні та південному сході — зовсім не грудневі +8…+11°. Навіть уночі термометри покажуть плюсову температуру — +1…+3°.

На заході місцями пройде невеликий дощ. У решті областей буде хмарно з проясненнями і без опадів.

В останню неділю 2023 року також буде відносно тепло. На більшій частині території країни опадів не передбачається. Лише у Сумській та Харківській областях місцями пройде невеликий мокрий сніг, а в Донецькій, Полтавській, Луганській і Дніпропетровській областях — короткочасний дощ.

На сході, в центрі та на півночі України повітря прогріється до +4…+6° (уночі — до +2…+4°), на заході — до +6…+8° (уночі — близько 0°), на півдні — до +8 ... +11° (уночі — до +3°).

У перший день 2024 року температура повітря буде нетипово високою для січня: близько +3…+6° — на сході країни, до +5…+8° — у центральних і західних областях, близько +2…+5° — у північних, до + 8...+11° — у південних. Уночі температура повітря в усіх регіонах становитиме близько 0°.

Читайте також: Погода як у березні: у Києві зафіксували новий температурний рекорд

Перший тиждень нового року розпочнеться з невеликих дощів у західних і північних регіонах (до 3 мм). Похмура погода на початку тижня також буде в Сумській і Чернігівській областях, тут пройде невеликий мокрий сніг (до 3 мм). У решті регіонів обійдеться без опадів, а хмарність буде мінливою.

Згідно з народними прикметами, іній зранку 30 грудня віщував теплу погоду найближчими тижнями, а затягнуте хмарами небо — багатий урожай фруктів та овочів улітку.

Дощова погода 31 грудня обіцяла теплі січень і лютий, а туман — сильний вітер найближчими днями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-