У Запоріжжі відкрився перший в Україні «Центр розшуку осіб, зниклих за особливих обставин»

У Запоріжжі відкрився перший в Україні «Центр розшуку осіб, зниклих за особливих обставин»

Відео
Укрінформ
У Запоріжжі відбулося відкриття першого в Україні «Центру розшуку осіб, зниклих за особливих обставин». Від початку війни в області вважаються зниклими безвісти близько 2 тисяч осіб.

Про це у Фейсбуці повідомив начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко, передає Укрінформ.

«З початку повномасштабного вторгнення у Запорізькій області вважаються зниклими безвісти близько 2 тисяч громадян. Аби знайти цих людей, відкрито перший в Україні «Центр розшуку осіб, зниклих за особливих обставин», - йдеться в дописі.

До роботи в Центрі залучено 40 фахівців ГУНП в Запорізькій області. Як зазначається, вони використовують оперативні, процесуальні, агентурні та розвідувальні методи пошуку людей на території області та сусідніх регіонів.

«Поліцейські посилять співпрацю з СБУ та Міністерством внутрішніх справ, а завдяки сучасній криміналістичній лабораторії спеціалісти зможуть ще швидше встановлювати ДНК-профілі зниклих безвісти осіб», - додав керівник ОВА.

Читайте також: Швейцарські ДНК-аналізатори допоможуть у впізнанні зниклих безвісти українців - посол

Як повідомлялося, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що українці, які перебувають у Польщі та Німеччині, вже здали 164 зразки ДНК для пошуку родичів, зниклих безвісти за особливих обставин.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-