На Вінниччині викрили «лісову» схему - посадовці отримували до ₴50 мільйонів на рік

На Вінниччині викрили «лісову» схему - посадовці отримували до ₴50 мільйонів на рік

Укрінформ
На Вінниччині ліквідували ще одну корупційну схему, що приносила посадовцям до 50 млн грн на рік у рамках роботи групи «Прозорість та підзвітність».

Про це у Телеграмі повідомив голова Вінницької ОВА Сергій Борзов, передає Укрінформ.

«СБУ, ДБР спільно з Департаментом безпеки ДП «Ліси України» ліквідували корупційну схему у центральному офісі держпідприємства «Ліси України» та у його філії на Вінниччині. За хабарі посадовці «закривали очі» на незаконну діяльність підлеглих працівників лісового господарства та «гарантували вирішення питань» із контролюючими та правоохоронними органами у разі виявлення порушень в їх діяльності», - повідомив Борзов.

За його словами, правоохоронці затримали у Вінниці одного з основних фігурантів - директора філії - під час передачі йому чергової суми неправомірної вигоди.

Читайте також: «Схема» із закупівлями снарядів на 1,5 мільярда: посадовця Міноборони взяли під варту

Зазначається, що зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі без права обіймати певні посади та конфіскацією майна.

Раніше Укрінформ повідомляв, що на Запоріжжі за результатами діяльності групи «Прозорість і підзвітність» звільнено чотирьох посадовців Запорізької ОВА. За наявними даними, у 2022 році співробітники ОДА незаконно вилучили у власника 138 тонн пшениці, чим завдали збитків на суму близько 1 млн 200 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-