На Київщині на новорічні свята посилюють заходи безпеки - збільшують кількість блокпостів та перевірки

На Київщині на новорічні свята посилюють заходи безпеки - збільшують кількість блокпостів та перевірки

Укрінформ
У Київській області на період новорічних свят будуть посилені контрдиверсійні та безпекові заходи.

Про це у Фейсбуці повідомив голова обласної державної адміністрації Руслан Кравченко, передає Укрінформ.

За його словами, жителі Київщини мають почуватися у безпеці. Тому з 28 грудня 2023 року по 6 січня 2024 року будуть посилені контрдиверсійні та безпекові заходи в області.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні ради оборони Київщини, «бо розуміємо, що ворог під час новорічних свят може вдаватися до нових провокацій», підкреслив Кравченко.

За його словами, заходи проводитимуться за участі Служби безпеки України, Національної поліції, Нацгвардії та 114-ї окремої бригади територіальної оборони.

«По всій Київщині збільшуємо кількість блокпостів. Ретельній перевірці підлягатимуть місця найбільшого скупчення людей: торгові центри, супермаркети, вокзали, медичні заклади тощо», - повідомив очільник ОДА.

Читайте також: У Києві проводять безпекові навчання - розгортають блокпости та перевіряють транспорт

Така робота, зауважив він, також сприятиме розшуковим заходам. За даними поліції, через здійснення різного роду кримінальних та адміністративних правопорушень в розшуку перебувають понад 11 тисяч осіб.

Кравченко закликав жителів Київщини, а також гостей області «з розумінням ставитися до посилених безпекових заходів та можливої зупинки автотранспорту на блокпостах».

Також він нагадав про необхідність при собі мати документи, які посвідчують особу.

Крім того, голова ОДА закликав усіх бути пильними: «Якщо бачите, що хтось робить фото чи відеофіксацію об’єктів оборонної чи критичної інфраструктури, не забувайте повідомляти про це правоохоронців».

«Безпека регіону і держави – наша спільна відповідальність. Тож робимо все, щоб кожна людина почувалася захищеною», - наголосив Кравченко.

Читайте також: На Київщині пройшли навчання з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій

Як повідомляв Укрінформ, у Києві з 25 по 28 грудня проходять безпекові навчання, які передбачають розгортання тимчасових блокпостів, встановлення обмежувальних знаків, елементів інженерних загороджень. Відбувається відпрацювання перевірки транспорту, документів, елементів захисту блокпоста, певні демонстраційні, пошукові та контрдиверсійні заходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-