На Донеччину повернулися понад 220 тисяч жителів, які евакуйовувалися з 24 лютого 2022 року

На Донеччину повернулися понад 220 тисяч жителів, які евакуйовувалися з 24 лютого 2022 року

Укрінформ
На Донеччину з різних причин повернулися 220,5 тис. жителів, які раніше евакуйовувалися з регіону від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Про це повідомив заступник директора Департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької ОВА Павло Челпих на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«На даний час, за нашими щоденними підрахунками, до Донецької області після евакуації в більш безпечні регіони назад повернулися 220,5 тисячі мешканців. У всіх різні причини повернення», - сказав Челпих.

Читайте також: Евакуація з Херсона автобусами продовжиться - ОВА

За його словами, наприклад, після обстрілу у місті Краматорськ залізничного вокзалу (8.04.2022 р. - ред.) спостерігався дуже різкий потік тих, хто виїжджав із регіону, тоді різко збільшилася евакуація. Але на даний час до міста Краматорськ повернулися 66 тис. мешканців, а загалом повернулося у Краматорський район 128 тис. людей.

Челпих додав, що перед опалювальним сезоном люди, як правило, виїжджають, а навесні знову повертаються до своїх осель.

«Навесні кількість повернення збільшується. Вибачте, люди їдуть на свої городи, бо обов'язково треба посадити картоплю під бомбардуванням. Таке життя…», - заявив посадовець.

Він констатував, що за весь час з початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації з Донецької області було евакуйовано 1,354 млн мешканців.

«Зараз, на сьогоднішній день, за статистикою, а статистику ми ведемо щоденно - голови громад звітують перед нами і узагальнюють її. І так, за оперативними даними, на даний час на території Донецької області знаходяться 525 тисяч мешканців», - нагадав Челпих.

Як повідомлялося, Донеччина постійно перебуває під обстрілами російських військ, щодня ворог вбиває та травмує цивільних мешканців, руйнує житлові та промислові будинки, енергетичні та інфраструктурні об’єкти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-