Із прифронтового Невського на Луганщині евакуювали ще трьох людей

Із прифронтового Невського на Луганщині евакуювали ще трьох людей

Укрінформ
Із прифронтового Невського Луганської області евакуювали ще трьох місцевих жителів.

Як передає Укрінформ, про це Луганська обласна військова адміністрація повідомляє у Фейсбуці.

За словами начальника ОВА Артема Лисогора, 72-річна жінка і двоє чоловіків, віком 73 і 55 років, обрали різні, більш безпечні регіони України, і житлом вони забезпечені.

“У разі виникнення питань зможуть звернутися до Красноріченської військової адміністрації – посадовці підтримують зв’язок із кожним евакуйованим із деокупованих сіл громади”, - запевнив очільник ОВА.

В ОВА додали, що 26 грудня росіяни намагалися просунутися уперед у Серебрянському лісі, де піхота росіян штурмувала за підтримки авіації.

Ще один авіаційний удар ворог завдав по Білогорівці. По ній, а також по Невському війська РФ били з мінометів та артилерії.

Як зазначили в ОВА, аби підвищити явку та приховати недоліки примусової паспортизації, у ЦВК РФ вирішили надати повноваження виборчкомам на тимчасово захоплених територіях самостійно затвердити переліки документів, за якими можна буде проголосувати на виборах президента РФ.

“У так званій “ЛНР” дозволено брати участь у "неволевиявленні" й з паспортом України. Втім, ЦВК РФ зняла з себе відповідальність, підкресливши, що це вибір місцевої загарбницької влади”, - зауважили в ОВА.

Аби агітація відбувалася трохи бадьоріше, до тимчасово захоплених міст і районів почали передавати автоклуби – багатофункціональні будинки культури на колесах.

Читайте також: Загарбники знищили на Луганщині більш як 26 тисяч гектарів лісів

Як додали в ОВА, 28 таких автівок Мінкульт РФ обіцяв закупити ще у березні, і 25 грудня пропагандистський центр уже працював у Старобільському районі.

Як повідомляв Укрінформ, у Сєвєродонецьку чоловіків при спробі отримати адмінпослуги росіяни відправляють до військкомату.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-