Координаторка ООН у Святвечір відвідала село Гроза на Харківщині

Координаторка ООН у Святвечір відвідала село Гроза на Харківщині

Укрінформ
Гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун напередодні Різдва відвідала село Гроза Харківської області, яке постраждало внаслідок обстрілу 5 жовтня.

Про це повідомила пресслужба представництва ООН в Україні, передає Укрінформ. 

Під час візиту Браун поспілкувалася з місцевими мешканцями, яких вона зустріла наступного дня після нападу.

“Їм надали допомогу, але травми від цього жорстокого удару відчуваються всюди. Сьогодні ми хотіли продемонструвати свою солідарність та постійну підтримку як постраждалим тут людям, так і всьому народу України, який потерпає від наслідків вторгнення Російської Федерації”, – зазначила координаторка ООН.

Читайте також: Координаторка ООН: Світлини із села Гроза після російського удару жахають

Гуманітарні організації, включно з агенціями ООН та неурядовими організаціями, надали мешканцям Грози матеріали для ремонту житла, а також побутові речі, засоби гігієни, грошову допомогу та психологічну підтримку.

Як повідомлялося, 5 жовтня російські війська завдали ракетного удару по магазину-кафе в с. Гроза на Харківщині, коли там проходили поминки за військовослужбовцем, якого перепоховали в селі. Загинули 59 людей (одна з поранених жінок померла у лікарні). Ще п’ять людей перебували на лікуванні з тяжкими травмами.

Читайте також: Удар по кафе в селі Гроза: встановили особи двох братів, які навели російську ракету

Унаслідок атаки також зруйновані ринок і кафе у селі.

В ООН дійшли висновку, що ракетний удар, був завданий збройними силами Росії, і закликали РФ «провести повне і прозоре розслідування для притягнення винних до відповідальності і вжити заходів для запобігання подібним атакам у майбутньому».

Фото: OCHA / Saviano Abreu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-