На трасі Бориспіль – Маріуполь відкрито проїзд мостом через Сулу

На трасі Бориспіль – Маріуполь відкрито проїзд мостом через Сулу

Укрінформ
Міст через Сулу, який був непроїзним майже три роки, відкрився після ремонту.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури, передає Укрінформ.

«Відбудували міст через річку Сула на трасі Н-08 Бориспіль – Маріуполь. Дорожні роботи ще завершуються, але транспорт уже може безперешкодно рухатися переправою», - йдеться в повідомленні.

В агентстві зауважили, що це важливий інфраструктурний обʼєкт, який забезпечує транспортний звʼязок між Київською, Черкаською, Полтавською, Кіровоградською, Дніпропетровською областями. Через аварійний стан переправу закрили для руху транспорту в березні 2021 року. Капітальний ремонт «розморозили» в листопаді 2022 року.

За даними Агентства відновлення, на мосту було проведено два види ремонту: реконструкцію металевого фермового прогону і капітальний ремонт правобережних заплавних прогонів.

Крім того, будівельники розширили габарит мосту з 6 до 9 метрів, підсилили фундаменти опор, збудували нові опори. Влаштували нову сталеву прогонову будову, уклали покриття з гусасфальту, укріпили бутовим камінням укоси земляного полотна. Також змонтували систему освітлення, встановили фільтрувальні системи для стокових вод. Споруда має нове перильне та барʼєрне огородження.

Читайте також: На півночі Житомирщини відновили два мости, зруйновані через бойові дії

Як повідомлялося, Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України повністю завершило відбудову правого проїзду мосту через річку Десна на обʼїзній Чернігова та відкрило його для транспорту.

Фото: Держагентство відновлення та розвитку інфраструктури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-