На окупованій Луганщині мешканців змушують вступати до штурмових загонів

На окупованій Луганщині мешканців змушують вступати до штурмових загонів

Укрінформ
На окупованій території Луганщини росіяни силою змушують місцевих жителів, зокрема ув'язнених колонії, вступати до своїх штурмових загонів.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник Луганської ОВА Артем Лисогор, передає Укрінформ.

"Резерв (для штурмових загонів. - ред.) вони поповнюють не тільки на території РФ, а й у колоніях так званої "ЛНР". Зокрема, в Суходольську. Коли методи вербування перестали діяти, росіяни почали змушувати вступати до "шторм зет", використовуючи фізичний тиск", - йдеться у повідомленні.

Водночас, зазначив Лисогор, ті, в кого є кошти, може "викупити" собі свободу, це "закон и порядок русского мира".

Начальник ОВА зауважив, що кількість обстрілів по звільнених селах та позиціях наших військових залишається стабільно високою. Окупанти, переважно, б’ють з артилерії, танків, мінометів - і під час артпідготовки, і при наступах. Тиснув ворог минулої доби на Куп’янській ділянці фронту, де залучав ще й авіацію. Під вогонь росіян потрапили Невське та Білогорівка на Лиманському напрямку. Там задіяні здебільшого штурмові підрозділи загарбників.

За словами начальника ОВА, ситуація з опаленням житла на окупованих територіях залишається важкою.

"Майже 2,5 місяця минуло від початку опалювального періоду, а у Сєвєродонецьку чутно виключно обіцянки. Лише протягом останніх тижнів там влаштували показові ремонти, які, схоже, завершаться із грудневими бюджетними коштами. Звітують про заміну п’яти кілометрів системи опалення. Хоча протяжність мереж підприємств теплопостачання становила понад 140 км", - зазначає Лисогор.

Читайте також: Росіяни вербують «кадетів» на окупованій території Луганщини - Центр нацспротиву

За його інформацією, загарбники обіцяють подати носій до 138 будинків з близько 800, які опалювалися в місті до початку російського вторгнення. Про температуру теплоносія та строки пусків не говорять, бо у вересні-жовтні вже заявляли про нібито стабільну роботу системи централізованого опалення.

Як повідомляв Укоінформ, на ТОТ Луганщини гірники ще не отримали заробітну плату за листопад і побоюються масових звільнень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-