Україну на Різдво чекає дощ із мокрим снігом та сильний вітер

Україну на Різдво чекає дощ із мокрим снігом та сильний вітер

Погода
Укрінформ
Погода в Україні на вихідних 23-24 грудня буде похмурою, з мокрим снігом і дощами, сильними поривами вітру, переважно з плюсовою денною температурою.

Про це Укрінформу повідомили в Sinoptik.ua.

За даними синоптиків, у суботу на всій території країни можливий невеликий мокрий сніг, на півдні та південному сході – сніг із дощем. День буде хмарним, але вельми теплим як для кінця грудня: у більшості регіонів очікується близько 0 °C, у східних і південних областях – +3...+5 °C. Однак через підвищену вологість відчуватиметься холодніше.

У неділю, на Святвечір, трохи похолодає у Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях – тут стовпчики термометрів опустяться до -3 °C. У решті регіонів температура не зміниться: на півдні очікується +3…+5 °C, у центрі, на півночі та заході України – близько 0 °C.

На більшій частині території країни в неділю буде хмарно, без опадів. У західних областях пройде невеликий мокрий сніг, на Сумщині, Чернігівщині, Полтавщині та Харківщині можливий сніг.

Читайте також: Південь Фінляндії накрив потужний снігопад

Погода у понеділок у більшості областей буде неприємною. У різдвяний день на заході, півдні та в центрі країни пройдуть дощі (найсильніші опади очікуються на Закарпатті – до 16 мм), на сході та південному сході, в Сумській, Чернігівській і Полтавській областях – дощ зі снігом. У деяких регіонах здійметься сильний вітер. Так, на Київщині анемометри покажуть до 8-10 м/с, в Івано-Франківській, Львівській і Тернопільській областях – понад 10 м/с.

На півночі, сході та північному сході у понеділок очікується близько +0 °C (уночі – до -4 °C), у центрі – +2…+5 °C. У південних та західних областях повітря прогріється до +6…+8 °C.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-