На Миколаївщині на 35 тисяч гектарів перевиконали план з гуманітарного розмінування - ОВА

На Миколаївщині на 35 тисяч гектарів перевиконали план з гуманітарного розмінування - ОВА

Укрінформ
На Миколаївщині на 35 тисяч гектарів перевиконали план з гуманітарного розмінування.

Про це сказав голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім в інтерв’ю Укрінформу.

«У нас був план у цьому році розмінувати 85 тисяч гектарів земель, ми ж виконали ці роботи на площі у 120 тис. га», - сказав Кім.

Він також висловив свою точку зору з приводу того, що чимало аграріїв власноруч розміновували свої поля, не чекаючи саперів. Але тепер банки відмовляють їм у кредитах на підставі відсутності офіційної довідки про розмінування.

Читайте також: Південна Корея передала українським рятувальникам 10 машин для розмінування

«Ця проблема не є глобальною, хоча, не виключаю, що в окремих випадках можуть виникати такі питання. Але вони вирішуються. Також я дуже позитивно ставлюся до ініціативи Ощадбанку, який пропонує аграріям кредит під 3% річних на розмінування. Це майже безкоштовно, бо реальний рівень річної інфляції більший», - наголосив очільник області.

За його словами, зараз серед аграріїв дуже має попит кредитування за програмою 5-7-9. Скажімо, якщо у 2021 році по Миколаївській області видано кредитів на суму 1,9 млрд, у 2022 – 2,5 млрд, а за 8 місяців 2023 – понад 2 млрд гривень.

Читайте також: Для Швейцарії розмінування шкіл та лікарень в Україні є гуманітарним пріоритетом - посол

Як повідомлялося, розміновувати Миколаївщину активно допомагають іноземні партнери, зокрема з Норвегії, Данії, Швейцарії та інших держав. Робота з розмінування координується штабом за участі наших військових, поліції та ДСНС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-