У бюджеті Кіровоградщини наступного року передбачили понад 950 мільйонів на галузь освіти

У бюджеті Кіровоградщини наступного року передбачили понад 950 мільйонів на галузь освіти

Укрінформ
У бюджеті Кіровоградської області на 2024 рік на освітню галузь передбачили понад 950 млн гривень – це понад 50% усіх видатків обласного бюджету.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У Кропивницькому відбулося пленарне засідання XX сесії Кіровоградської обласної ради. Депутати розглянули 28 питань порядку денного, серед яких ухвалили бюджет області на 2024 рік.

У бюджеті Кіровоградської області доходи на 2024 рік передбачили у сумі майже 2 млрд гривень, у тому числі доходи загального фонду обласного бюджету – понад 1,8 млрд гривень.

98,5% видатків загального фонду передбачили на галузі соціально-культурної сфери.

Зокрема, в обласному бюджеті запланували: видатки на освіту - понад 950 млн гривень, що становить понад 50% усіх видатків обласного бюджету, на соціальний захист та соціальне забезпечення – понад 327 млн гривень, на охорону здоров’я – понад 243 млн гривень.

На культуру та мистецтво планується спрямувати у 2024 році понад 130 млн гривень, на спорт – 66 млн гривень тощо.

У структурі видатків на культуру та мистецтво 41,4 млн гривень передбачено на фінансування театрів, 40,5 млн – на фінансування бібліотек, 26,2 млн – на фінансування музеїв.

Читайте також: На Закарпатті 60% обласного бюджету спрямують на ЗСУ

Значна частка видатків, запланованих на спорт - 49,4 млн - призначена для трьох дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

Також під час засідання сесії депутати ухвалили рішення «Про програму економічного і соціального розвитку Кіровоградської області на 2024 рік».

Як повідомляв Укрінформ, у Кропивницькій територіальній громаді на будівництво та регіональний розвиток у 2023 році спрямували майже 10 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-