Росіяни завезли в окупований Мелітополь цілий батальйон пропагандистів - мер

Росіяни завезли в окупований Мелітополь цілий батальйон пропагандистів - мер

Укрінформ
У тимчасово окупований Мелітополь загарбники завезли дуже велику кількість пропагандистів, які розповсюджують фейки про життя в окупації.

Про це в ефірі національного телемарафону «Єдині новини» сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

За його словами, на окупованій території не існує об'єктивної інформації, є лише пропаганда.

«Газети вони видають сьогодні майже всі, які видавались до 24 лютого 2022 року. Лише змінили букви на свої «Z» або на свої «V» і таким чином намагаються розповідати про свою пропаганду. Вони завезли величезну кількість так званих журналістів з континентальної РФ, які бігають по Мелітополю і розповідають, як гарно живеться при окупації, видаючи бажане за дійсне», - сказав Федоров.

Читайте також: Загарбники знімають пропагандистські відео в окупованому Мелітополі

Аби розвінчати фейки, він навів кілька прикладів. За словами Федорова, нині окупанти розповідають про те, що будуть робити ремонт у місцевій спортивній школі, але він був зроблений у 2017 році. Також розповідають про будівництво пологового будинку, який насправді побудували в 2021 році.

«Цілий батальйон пропагандистів, який намагається промити мізки, але найбільше вони зорієнтовані на тих, хто живе в РФ», - уточнив мер.

Розповів він і про те, що в захопленому місті, яке ворог вважає своїм адміністративним центром, нині створено фейкову спілку журналістів. Але жоден український журналіст, який до повномасштабного вторгнення працював у Мелітополі, на співпрацю з ворогом не пішов.

Читайте також: У Мелітополі росіяни розпочали підготовку до незаконних виборів - мер

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово окупованій території Запорізької області загарбники продовжують проводити мобілізацію. В Мелітополі на базі училища культури відкривають клас «військово-професійної орієнтації» для майбутніх контрактників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-