Укриття та «пункти незламності»: на Київщині запустили інформаційний чат-бот

Укриття та «пункти незламності»: на Київщині запустили інформаційний чат-бот

Укрінформ
Київська ОВА запустила в месенджері Телеграм чат-бот «Київщина безпечна», де на одній платформі зібрані всі «пункти незламності» та укриття області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Київської обласної військової адміністрації.

«Тепер, щоб оперативно знайти під час повітряної тривоги найближче сховище або ж у разі потреби точку з гарантованим зв’язком, електрикою та теплом, достатньо лише декількох кліків», – наголосив начальник КОВА Руслан Кравченко.

Читайте також: У Києві оновили мапу укриттів

Зазначається, що функціонал чат-боту дозволяє вибирати, куди сховатися чи де підзарядитися, за геолокацією чи вручну. Він покаже всі найближчі пункти й укриття та відстань до них. Також їх можна шукати за населеним пунктом, щоб відфільтрувати весь список, треба почати вписувати адресу або назву необхідного місця.

Читайте також: Український бот для боротьби зі спамом у Телеграмі вже видалив до 80 тисяч коментарів

Крім того, Кравченко розповів, що до кожної точки безпеки прикріплене посилання на карту, на якій можна прокласти маршрут до вибраного місця. У боті вказані їх графік роботи та умови. Зокрема, інформація щодо наявності генератора, зарядок, аптечки, інтернету. Якщо захисна споруда або «пункт незламності» є доступні для людей з інвалідністю, це також буде відмічено.

«Включили і додаткову опцію – відгук із можливістю надіслати нам фото. Отже, ми напряму будемо мати об’єктивну інформацію від мешканців Київщини щодо роботи кожного укриття та пункту. Й оперативно реагуватимемо на всі скарги», – зауважив очільник КОВА.

Чат-бот «Київщина безпечна» працює українською та англійською мовами, у ньому вказані не тільки «пункти незламності», облаштовані громадами чи ДСНС, а ті, які облаштовані для людей відповідальним бізнесом.

Читайте також: У ДСНС створюють онлайн-систему обліку укриттів

Також Кравченко закликав долучатися тих, хто готовий допомагати ще.

«Якщо ваше підприємство хоче бути корисним, заповнюйте форму. Ми внесемо вас до боту. Разом зробимо Київщину комфортнішою і безпечнішою», – додав начальник КОВА.

Як повідомляв Укрінформ, уряд вніс зміни до Порядку створення, утримання фонду захисних споруд цивільного захисту, ведення обліку укриттів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-