Під час обстрілів Херсона росіяни знищили склади трьох гуманітарних організацій - координаторка ООН

Під час обстрілів Херсона росіяни знищили склади трьох гуманітарних організацій - координаторка ООН

Укрінформ
Гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун засудила удари Росії по гуманітарних та інших об’єктах критичної інфраструктури у Херсоні, внаслідок яких були знищені запаси щонайменше трьох гуманітарних організацій.

Про це йдеться у заяві Браун, передає Укрінформ.

«Я з жахом сприйняла новину про те, що чергова хвиля невибіркових ударів з боку Російської Федерації завдала шкоди об'єктам та критично важливим запасам щонайменше трьох гуманітарних організацій у Херсоні сьогодні. Склади Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ) та місцевої громадської організації "Щедрик" були спалені вщент, знищивши вкрай необхідні запаси гуманітарної допомоги. Постраждали також приміщення міжнародної НУО HEKS/EPER», - заявила координаторка ООН.

Браун додала, що сьогоднішні обстріли також завдали шкоди житловим будинкам, медичному закладу та призвели до поранення мирних жителів у Херсоні.

Читайте також: Влада показала наслідки нічної ворожої атаки на Херсон

Вона зауважила, що російські обстріли впливають на здатність гуманітарних організацій виконувати свою роботу з порятунку життів і, зрештою, позбавляють мирних мешканців доступу до допомоги, коли вони її найбільше потребують.

Координаторка ООН вчергове підкреслила, що невибіркові удари по цивільних районах заборонені міжнародним гуманітарним правом, а гуманітарні працівники, об'єкти та майно перебувають під захистом міжнародного гуманітарного права.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 19 грудня російські війська обстріляли Херсон, постраждало дев’ятеро людей, з них четверо дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-