У Миколаєві узбережжя Бузького лиману вкрила чорна піна

У Миколаєві узбережжя Бузького лиману вкрила чорна піна

Укрінформ
Узбережжя Намиву в Миколаєві вкрила піна чорного кольору. Є припущення, що це сажа з асфальтного заводу ТОВ «Дорога сервіс», який розташований на протилежному березі Бузького лиману.

Про це у Фейсбуці повідомила Держекоінспекція Південно-Західного округу, передає Укрінформ.

«Фахівцями інспекції був проведений огляд місця можливого забруднення Бузького лиману в мікрорайоні Намив Миколаєва. Під час огляду виявлено піну чорного кольору. В місці забруднення відібрані проби води. За результатами проведених вимірювань виявлено перевищення вмісту нафтопродуктів у 6 разів, ніж гранично-допустимі концентрації», - йдеться у повідомлені.

Зазначається, що за консистенцію піна чорного кольору була схожа на сажу. Попередньо можна зробити припущення, що це сажа з асфальтного заводу ТОВ «Дорога сервіс», який розташований на протилежному березі Бузького лиману та на момент проведення огляду з нього спостерігався викид чорного диму.

Читайте також: Загальна сума збитків довкіллю в Україні через війну сягнула ₴2,2 трильйона - міністр

«З урахуванням направлення вітру та погодних умов сажа з викидів могла осісти на водню поверхню та з піною потрапити до протилежного берега. Матеріали будуть передані до правоохоронних органів для вжиття подальших заходів», - додають в держекоінспекції.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів фіксує погіршення показників якості води за хімічними та фізико-хімічними показниками у річках Інгулець і Південний Буг.

Фото: news.pn

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-