У Кропивницькому на освіту спрямують понад ₴1,5 мільярда у 2024 році

У Кропивницькому на освіту спрямують понад ₴1,5 мільярда у 2024 році

Укрінформ
У Кропивницькому ухвалили бюджет на 2024 рік: управління освіти отримає 1,5 мільярда гривень.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"По структурі видатків в розрізі головних розпорядників біля 50% обсягу видатків займає управління освіти з обсягом бюджетних призначень 1,529 мільярда гривень (49,4%), за рахунок яких утримується 100 закладів освіти. На зарплату освітянам прогнозується направити 70% обсягу ресурсу, на енергоносії – 7,6%", - повідомила під час засідання сесії кропивницької міської ради начальниця фінансового управління Любов Бочкова.

Проєкт бюджету раніше схвалений виконавчим комітетом та погоджений на всіх постійних депутатських комісіях.

Згідно з оприлюдненим проєктом рішення про бюджет Кропивницької міської територіальної громади на 2024 рік, в обсязі видатків по галузі «Освіта» врахована освітня субвенція з державного бюджету до бюджету Кропивницької міської територіальної громади – понад 568 млн грн.

Зазначається, що кошти освітньої субвенції у 2024 році спрямовуватимуться виключно на оплату праці з нарахуваннями педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів, професійно-технічних закладів, які викладають предмети згідно з державним стандартом базової і повної загальної середньої освіти.

Читайте також: У Кропивницькому цьогоріч спрямували майже ₴10 мільйонів на будівництво й регіональний розвиток

Загалом бюджет громади у наступному році розрахований на понад 3 млрд гривень.

"Враховуючи особливості формування місцевих бюджетів на 2024 рік, доходи бюджету Кропивницької міської територіальної громади на 2024 рік розраховано у сумі 3,092 мільярда гривень", - уточнила Бочкова.

Як повідомляв Укрінформ, депутати ухвалили на засіданні сесії Кропивницької міської ради спрямування 100 млн грн для ЗСУ у бюджеті 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-