На Вінниччині затримали чоловіка, який вчинив наругу над могилами військових

На Вінниччині затримали чоловіка, який вчинив наругу над могилами військових

Фото, відео
Укрінформ
У Вінницькій області правоохоронці затримали чоловіка, який вчинив наругу над могилами військовослужбовців.

Про це повідомляє відділ комунікації обласної поліції, передає Укрінформ.

«У Вінницькому районі поліція затримала зловмисника, який вчинив наругу над могилами військовослужбовців. Чоловік затриманий у процесуальному порядку, наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу. За таке правопорушення затриманому загрожує до 5 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

18 грудня до поліції надійшло повідомлення від жителя Оратівської громади про те, що в селі Новоживотів на кладовищі на могилах чотирьох захисників невідомі пошкодили фоторамки й забрали їхні фото. Упродовж кількох годин оперативники розшукали свідків, які бачили чоловіка, причетного до правопорушення.

Невдовзі правоохоронці встановили місце знаходження й самого зловмисника та затримали його в сусідньому селі, де він проживає. 35-річний затриманий раніше притягувався до відповідальності за крадіжки.

З його слів, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, він зайшов на територію кладовища, поламав рамки на могилах і забрав фото, які потім викинув.

Слідчими відділення поліції № 3 Вінницького районного управління проводиться досудове розслідування кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 5 років ув’язнення.

Читайте також: У Ніжині вандали пошкодили інтерактивний стенд з біографіями загиблих воїнів

Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру.

Фото: Поліція Вінницької області / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-