На Вінниччині аграрні підприємства відновлюють тваринництво

На Вінниччині аграрні підприємства відновлюють тваринництво

Укрінформ
У Вінницькій області частина сільгосппідприємств, які у минулих роках відмовилися від тваринництва, тепер його відновлюють.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив директор департаменту агропромислового розвитку Вінницької ОВА Олег Сідоров.

«З огляду на складну ситуацію з реалізацією основних сільськогосподарських культур у зв’язку з війною частина сільськогосподарських підприємства, які в минулих роках відмовились від тваринництва, наразі відновлюють його. Зокрема, йдеться про виробництво молока, адже саме ця галузь забезпечує підприємства обіговими коштами», - сказав Сідоров.

За його словами, найпомітніше це простежується у молочній галузі та у виробництві яєць.

«Цього року за січень-серпень в усіх категоріях господарств вироблено 506 тис. тонн молока, 552 млн яєць, реалізовано на забій сільськогосподарських тварин у живій масі в обсязі 556 тис. тонн. Порівняно з аналогічним періодом 2022 року реалізація тварин на забій збільшилась на 3,8%, а яєць - на 5,5%. Причому виробництво яєць на сільськогосподарських підприємствах зросло до відповідного періоду минулого року на 38%», - повідомив посадовець.

Читайте також: Вінницькі підприємства збільшили цьогоріч виробництво м’яса, молока і яєць на 3,4%

Він також зазначив, що великі сільськогосподарські спеціалізовані підприємства та невеликі сімейні фермерські господарства на Вінниччині поступово переходять на промислове виробництво молока.

«Перспектива виробництва молока на Вінниччині - за промисловим його виробництвом. В поточному році виробники молока закінчують рік із прибутками. І є всі передумови в нарощуванні ними своїх потужностей в наступних роках», - вважає посадовець.

Сідоров уточнив, що промисловим виробництвом молока на Вінниччині займається понад сто сільськогосподарських підприємств. Серед них є такі, які утримують від ста до тисячі корів. Також намітилася позитивна тенденція до збільшення сімейних фермерських господарств, які утримують десять і більше корів.

Читайте також: Майже в усіх галузях сільського господарства цьогоріч зросло виробництво - УКАБ

Як повідомлялося, за даними Державної служби статистики, в січні-жовтні 2023 року господарства усіх категорій виробили близько 6,277 млн т молока-сировини, що на 6% менше порівняно з минулорічним періодом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-