Кіровоградщина цьогоріч отримала на компенсацію за житло ветеранам понад 42 мільйона субвенції

Кіровоградщина цьогоріч отримала на компенсацію за житло ветеранам понад 42 мільйона субвенції

Укрінформ
До бюджету Кіровоградської області цього року надійшло понад 42 млн гривень субвенцій з державного бюджету на компенсаційні виплати за житло ветеранам та членам їхніх родин.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив заступник начальника Кіровоградської ОВА Сергій Шеремет.

«З метою підтримки ветеранів та членів їх родин до обласного бюджету Кіровоградської області у 2023 році надійшли кошти субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на компенсаційні виплати за належні для отримання житлові приміщення окремим категоріям громадян у загальному обсязі 42 603,4 тис. грн», - сказав він.

Як зазначив посадовець, субвенцію спрямували на виплату компенсації ветеранам чи їхнім сім’ям, які потребують поліпшення житлових умов. Компенсацію отримують особи, визначені Законом "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

Читайте також: Як держава може сприяти поліпшенню житлових умов для ветеранів війни

Такі компенсації можуть отримати особи з інвалідністю внаслідок війни I та II групи з числа учасників АТО/ООС, учасників бойових дій на території інших держав, постраждалих учасників Революції гідності, внутрішньо переміщені особи, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і є учасниками бойових дій або особами з інвалідністю внаслідок війни ІІІ групи, члени сім’ї загиблого тощо.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів направить понад 34 мільйони гривень на компенсацію державним та комунальним закладам за безоплатне розміщення внутрішньо переміщених осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-