У Тернополі затримали й оголосили підозри двом підривникам

У Тернополі затримали й оголосили підозри двом підривникам

Фото
Укрінформ
У Тернополі правоохоронці затримали та оголосили підозри двом чоловікам, які заклали вибухівки, що спрацювали 9 листопада у дворі багатоповерхівки на вулиці Руська та на вулиці Чумацька.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник Нацполіції Тернопільської області Сергій Зюбаненко, передає Укрінформ.

“Тернопільських підривників затримали поліцейські. Це двоє жителів нашої області. Чоловікам уже оголосили підозри”, - поінформував Зюбаненко.

Зазначається, що організаторові інкримінують незаконне поводження зі зброєю або вибуховими речовинами (ст. 263), вимагання ( ст. 189) та умисне знищення або пошкодження майна ( ст. 194). Йому вже обрали запобіжний захід - тримання під вартою без права внесення застави.

Спільник також відповідатиме перед законом за вимагання з погрозою вбивства та насильства (ч. 4 ст. 189 ККУ).

Поліцейські встановили, що підозрювані йшли на злочин з конкретною метою - вимагання грошей у великих розмірах. Вони залякували своїх жертв та погрожували їм розправою.

Читайте також: На Закарпатті після теракту посилять безпеку в громадських місцях

Як повідомлялося, 9 листопада 2023 року спрацював саморобний вибуховий пристрій, який невідомі встановили на автомобіль Porsche Cayenne на вулиці Руська, в результаті чого машина була пошкоджена. Друга граната вибухнула біля одного з нічних клубів на вулиці Чумацькій. В обох випадках ніхто не травмувався.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-