Громади Буковини уклали 35 угод про партнерство з муніципалітетами Румунії

Громади Буковини уклали 35 угод про партнерство з муніципалітетами Румунії

Укрінформ
У Чернівецькій області 14 громад уклали 35 угод про партнерство з муніципалітетами Румунії.

Про це повідомив начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Про реалізацію транскордонних проєктів та загалом співпрацю Чернівецької області з Румунією Руслан Запаранюк розповів у ході конференції «Відбудова України та стратегічна роль Румунії», у якій взяв участь онлайн.

"Ми змогли організувати допомогу внутрішньо переміщеним особам завдяки підтримці регіонів партнерів з Румунії, Польщі, Німеччини. Велику допомогу отримали від нашого партнерського регіону з Румунії – Сучавського повіту. Так, у місті Сірет запрацював гуманітарний хаб Help Ukraine Romania, у якому акумулювалася гуманітарна допомога, яка потім відправлялася у регіони України. Окрім співпраці на рівні регіону активно розвивається співпраця на рівні громад. Зокрема, 14 громад Чернівецької області мають 35 угод про партнерство з муніципалітетами Румунії", - йдеться у повідомленні.

Як зазначив Запаранюк, в області розбудовують прикордонну, транспортну та логістичну інфраструктуру на україно-румунському кордоні. В першу чергу працюють над відкриттям пунктів пропуску «Шепіт – Ізвоареле-Сучевей», «Руська – Ульма», «Біла Криниця – Клімеуць».

Також триває робота над можливістю реалізації масштабного проєкту з будівництва нового залізничного коридору колії шириною 1435 мм, що з'єднуватиме Республіку Польща, Україну, Румунію та Республіку Молдова та, зокрема, включатиме дільницю Львів - Чернівці - Вадул-Сірет - Держкордон з Румунією.

Читайте також: Вінниця, Нансі й Карлсруе домовилися про потрійне побратимство

Будівництво такого залізничного коридору значно підвищить інтеграцію України у європейські транспортні коридори.

Нові можливості для посилення транскордонного співробітництва відкриває початок реалізації програм INTERREG NEXT «Румунія – Україна 2021-2027» та «Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна 2021-2027».

Наразі відбувається підготовка спільних з румунськими партнерами програм у галузі медицини, освіти, культури, туризму, прикордонної співпраці та екології, резюмував Запаранюк.

Як повідомляв Укрінформ, у селі Молниця Чернівецької області завершили аварійний ремонт моста на під’їзді до кордону з Румунією.

Фото: Чернівецька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-