На Миколаївщині 15 років в’язниці дали російському агенту, який шпигував за технікою ЗСУ

На Миколаївщині 15 років в’язниці дали російському агенту, який шпигував за технікою ЗСУ

Укрінформ
Агенту російського ГРУ, який шпигував за Силами оборони України на Миколаївщині, суд виніс вирок у вигляді 15 років ув’язнення.

Про це повідомили в СБУ, передає Укрінформ.

«Зловмисник збирав розвіддані про орієнтовну кількість та геолокації особового складу і військової техніки Сил оборони на території регіону. Для прихованого стеження за підрозділами українських захисників використовував відеореєстратор, який приховав у салоні власного авто», - йдеться у повідомленні.

Серед особливих завдань ворожого агента було виявлення місць дислокації та переміщення військової техніки ЗСУ в прифронтових районах.

Отримані відомості він месенджером передавав своєму «куратору» – кадровому співробітнику російського ГРУ. Розвідінформація потрібна була окупантам для підготовки серії повітряних атак на військові об’єкти українських захисників.

Контррозвідка СБУ задокументувала злочинні дії російського агента та затримала його в Миколаєві у вересні 2022 року. «Тоді завдяки оперативному реагуванню української спецслужби вдалося запобігти новій хвилі ракетних та дронових ударів агресора по Миколаївщині», - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Шпигував за ППО: на Миколаївщині оголосили підозру російському агенту

Суд призначив йому 15 років тюрми, визнавши російського агента винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Як повідомляв Укрінформ, до 15 років позбавлення волі засудили агента ФСБ Росії, який у Харкові готував диверсії проти українських льотчиків та спецпризначенців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-