На Кіровоградщині робоча група ОВА виявила порушення в роботі обласної «екстренки»

На Кіровоградщині робоча група ОВА виявила порушення в роботі обласної «екстренки»

Укрінформ
На Кіровоградщині робоча група "Прозорість та підзвітність", створена при обласній військовій адміністрації, знайшла порушення в роботі обласної "екстренки".

Як передає Укрінформ, про це повідомив начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович у відеозверненні, опублікованому у Фейсбуці.

"Важливе питання - аналіз якості надання медичної допомоги жителям області комунальним некомерційним підприємством "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф обласної ради". Фахівці робочої групи проаналізували ключові напрямки діяльності центру. Встановлено, що згідно із затвердженою генеральним директором центру структурою, 89 реально діючих бригад екстреної медичної допомоги не повною мірою укомплектовані персоналом. Зокрема, лікарів менше 37%, фельдшерів і водіїв - трохи більше 70%, що могло вплинути на якість надання медичної допомоги. У членів робочої групи низка аргументованих питань з приводу правомірності додаткових нарахувань керівництву центра та законності укладання окремих трудових договорів", - сказав Райкович.

Читайте також: На Київщині пройшли навчання з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій

Як зазначив посадовець, окрема позиція для розгляду робочою групою - аналітика якості надання медичної допомоги пацієнтам, зокрема з підозрою на гострий мозковий інсульт. За його словами, у фахівців викликала серйозні зауваження статистика недотримання бригадами протокольних вимог МОЗ щодо тривалості транспортування хворого до лікувального закладу.

"Матеріали перевірки згідно з рішенням робочої групи "Прозорість та підзвітність" передані до Управління стратегічних розслідувань в області, Департаменту стратегічних розслідувань національної поліції України", - зазначив очільник ОВА.

Також Райкович повідомив, що департаменту охорони здоров'я Кіровоградської ОВА рекомендовано підготувати матеріали на розгляд сесії обласної ради щодо доцільності перебування на посаді гендиректора комунального підприємства "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф обласної ради".

Як повідомлялося, в Україні майже 40% медзакладів відчувають брак кадрів, особливо гострий дефіцит у східних і південних областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-