Збій у «Київстарі»: у громадському транспорті Львова - труднощі з розрахунком

Збій у «Київстарі»: у громадському транспорті Львова - труднощі з розрахунком

Укрінформ
У зв’язку із масштабним збоєм у роботі мобільного оператора «Київстар» сьогодні у Львові спостерігалися тимчасові труднощі під час оплати банківською карткою у громадському транспорті міста.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«Чимало пасажирів, які сьогодні хотіли оплатити за проїзд банківською карткою, телефоном, чи годинником, не змогли цього зробити. На екрані валідатора засвітився червоний хрестик у супроводі подвійного звукового сигналу, що говорить про помилку оплати. Це триватиме, допоки мобільний оператор не відновить повноцінно свою роботу. Наразі для здійснення безготівкової оплати просимо користуватися карткою ЛеоКарт», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що всі валідатори у громадському транспорті Львова із центральним програмним забезпеченням обладнані мобільними SIM-картками «Київстар», відтак збій у роботі оператора спричинив низку проблем у процесі обміну інформацією про оплату.

Читайте також: Кіберполіція попереджає про нову шахрайську схему на тлі збою у Київстарі

Пасажирам електротранспорту нагадують, що в трамваях та тролейбусах оплатити за проїзд можна за допомогою смартфона через QR-коди Приват24 та EasyPay. Вартість поїздки при такому способі оплати складає 15 грн.

Якщо жоден із безготівкових способів оплати недоступний - рекомендують придбати квиток у водія.

«Щодо оплати карткою, в системі закладено резервний запас роботи без мобільного зв'язку - це 24 години. Це передбачено технічними характеристиками системи. Станом на зараз мобільного зв’язку немає понад 24 години. Команда «Львівавтодору», спільно з підрядником, чеською компанією Mikroelektronika, активно працюють над усуненням збоїв у системі. Окрім цього в ЛКП «Львівавтодор» вже працюють над частковою зміною мобільного оператора», - пояснив директор департаменту міської мобільності Олег Забарило.

Читайте також: Відповідальність за атаку на «Київстар» взяли на себе російські хакери - СБУ

У міськраді наголосили, що у цей період контролери не виписуватимуть штрафів пасажирам, а допомагатимуть здійснити оплату за проїзд.

Як повідомляв Укрінформ, безготівкова оплата в громадському транспорті Львова запрацювала лише два дні тому. Також змінилася вартість проїзду: при розрахунку карткою «ЛеоКарт» (е-квиток), проїзд буде дешевшим - 13 грн, банківською карткою чи смартфоном - 15, тоді, як готівкою доведеться сплатити 20 гривень.

Фото з сайту Львівської міської ради

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-