З окупованої Херсонщини загарбники пропонують «евакуацію» у Тюмень

З окупованої Херсонщини загарбники пропонують «евакуацію» у Тюмень

Укрінформ
З тимчасово окупованих територій Херсонщини окупанти пропонують населенню «евакуацію» у Тюмень.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу повідомив перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський. 

«Це не обов’язкова «евакуація», поки що «добровільна», але в Тюмень масово пропонують - і в Чаплинці, і в Каховці, і в Новій Каховці висять оголошення», - сказав Соболевський. 

Також перший заступник голови Херсонської облради у Фейсбуці написав, що російська Тюмень - це зараз один з топових напрямків так званої «евакуації» з тимчасово окупованих територій Херсонщини. Саме туди наполегливо пропонує виїжджати населенню окупаційна влада, мотивуючи тим, що там є вільний житловий фонд та буде начебто можливість швидко реалізувати «житловий сертифікат». 

«Звичайно, ніякої гуманітарної підтримки або допомоги з працевлаштуванням ніхто навіть не обіцяє», - підкреслив він.

Читайте також: Росіяни оголосили про «евакуацію» населення з окупованої Нової Каховки - Хлань

Як повідомляв Укрінформ, у 20-кілометровій зоні від Дніпра на ТОТ Херсонщини фіксують погіршення гуманітарної ситуації - немає електропостачання, опалення, доступу до медичного обслуговування. Росіяни намагаються створювати картинку «нормального життя» піаром, а не діями. Вони не збираються розвивати окуповані території.

ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-