Ужанський нацпарк спростував інформацію про вбивство прикордонниками ведмедиці

Ужанський нацпарк спростував інформацію про вбивство прикордонниками ведмедиці

Ексклюзив
Укрінформ
Ужанський національний природний парк спростував інформацію щодо незаконного полювання прикордонниками Чопського загону, під час якого вбито дику тварину.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомила речниця Чопського прикордонного загону Олена Трачук.

"12 грудня цього року набрало законної сили рішення Господарського суду Закарпатської області за позовом 94-го прикордонного загону Державної прикордонної служби України про захист ділової репутації. Суд ухвалив рішення задовольнити позов прикордонників, визнати недостовірною і такою, що порушує ділову репутацію 94-го прикордонного загону, інформацію, викладену в публікації в соціальній мережі Facebook на сторінці Ужанського національного природного парку", - поінформувала вона.

У тій інформації, зокрема, йшлося про незаконне полювання прикордонниками Чопського загону, під час якого начебто вбито дику тварину.

Водночас колишній начальник відділу держохорони ПЗФ Ужанського нацпарку Владислав Каменца, який у березні звинуватив прикордонників у незаконному полюванні на ведмедя, повідомив кореспонденту Укрінформу, що звільнився з нацпарку.

Читайте також: Ведмеді та рисі: українців попереджають про небезпеку диких тварин у Карпатах

"Я в липні місяці написав заяву на звільнення. У мене з керівництвом нацпарку різні уявлення про те, як має вестися природоохоронна діяльність", - сказав він.

За словами Каменци, провадження у справі триває, утім, за понад півроку його ні разу не було допитано у справі. "В наступний вівторок я маю бути у слідчого в ДБР з приводу цього провадження", - зазначив він і заявив, що "пост, який сьогодні спростував нацпарк, писала інша особа".

Як повідомляв Укрінформ, у травні начальник відділу державної охорони ПЗФ Ужанського нацпарку Владислав Каменца опублікував допис у Фейсбуці та фото чоловіків у формі прикордонників біля мертвої ведмедиці. Як зазначали тоді в нацпарку, за наявною у них інформацією вони мають підстави вважати, що ведмедиця була знищена в результаті незаконного полювання, організованого та здійсненого посадовими особами ДПСУ. Держприкордонслужба заперечувала цей факт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-