На Запоріжжі затримали церковну хористку УПЦ МП за коригування ударів російської армії

На Запоріжжі затримали церковну хористку УПЦ МП за коригування ударів російської армії

Фото
Укрінформ
У Запорізькій області Служба безпеки України викрила церковну хористку, дружину настоятеля місцевого храму Української православної церкви Московського патріархату в коригуванні повітряних атак російської армії.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Встановлено, що за координатами фігурантки російські загарбники намагалися уразити місця базування Сил оборони України біля Запоріжжя.

Насамперед ворога цікавили пункти тимчасової дислокації українських підрозділів, залучених до контрнаступальних операцій на Бердянському та Мелітопольському напрямках.

Співробітники СБУ встановили місце перебування російської інформаторки та затримали її у власному помешканні в одному із селищ неподалік від Запоріжжя.

За даними слідства, зловмисниця підтримувала злочинні дії загарбників від самого початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Ворожа агентка сподівалася на захоплення всього південного регіону України, про що неодноразово розповідала своїм знайомим із Москви під час телефонних розмов.

У подальшому зловмисниця почала відстежувати місця зосередження особового складу та військової техніки Збройних сил України на території громади. Зібрану інформацію вона через месенджер передавала своїм знайомим у Росії, які потім «звітували» про це представникам місцевих спецслужб.

Під час обшуків за місцем проживання затриманої правоохоронці виявили мобільний телефон, який та використовувала для передачі закритої інформації.

Читайте також: Колаборанта з Купянська засудили до 13 років в’язниці

Фігурантці оголошена підозра за ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Встановлення всіх обставин злочину триває.

Як повідомляв Укрінформ, у Миколаївській області СБУ днями затримала російського агента, який відстежував місця дислокації комплексів протиповітряної оборони.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-