На Донеччині затримали інформаторку, яка працювала на росіян через священника з УПЦ МП

На Донеччині затримали інформаторку, яка працювала на росіян через священника з УПЦ МП

Фото
Укрінформ
Контррозвідка Служби безпеки України затримала ще одну інформаторку ФСБ, яка коригувала російські удари по Силах оборони у Донецькій області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

За матеріалами слідства, зловмисниця передавала ворогу геолокації підрозділів Збройних сил України в районі Краматорська.

«Її «зв’язковим» був колишній настоятель одного з храмів УПЦ МП на Донеччині, який на початку повномасштабного вторгнення РФ виїхав до країни-агресора та почав працювати на ФСБ», - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що раніше зловмисниця була помічницею клірика, а після його втечі до Росії продовжила тримати із ним контакт.

Читайте також: Суд відправив до в'язниці ченця УПЦ МП, який спалив церкву на Буковині

Для налагодження розвідувально-підривної діяльності ворожа інформаторка на початку цього року виїжджала до РФ через країни Євросоюзу.

Там вона зустрічалась зі своїм «куратором» від ФСБ - ексочільником розвідки артилерії 100-ї окремої мотострілецької бригади загарбників.

Під час зустрічі він провів з фігуранткою інструктаж, визначив їй основні завдання та канали комунікації через клірика УПЦ МП.

Після цього зловмисниця повернулася в Україну і приступила до збору розвідувальної інформації на користь країни-агресора.

Одержані відомості передавала до РФ через заздалегідь відпрацьований анонімний чат в популярному месенджері.

Читайте також: Суд продовжив запобіжний захід митрополиту УПЦ МП Павлу до 29 січня

Співробітники СБУ задокументували злочинну діяльність ворожої поплічниці та затримали її у власному помешканні у селищі Красноторка.

Під час обшуку у затриманої вилучили мобільний телефон та планшет, які вона використовувала для передачі розвідданих росіянам.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру. Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує до 8 років тюрми.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні судитимуть священника УПЦ МП, який торгував зброєю та боєприпасами.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-