В окупованому Маріуполі мітингують мешканці зруйнованих будинків

В окупованому Маріуполі мітингують мешканці зруйнованих будинків

Укрінформ
У тимчасово загарбаному Маріуполі мешканці зруйнованих багатоповерхових будинків вийшли на мітинг, вимагаючи будівництва компенсаційного житла.

Про це повідомляє у Телеграмі міська рада Маріуполя, передає Укрінформ.

Як зазначається, тільки біля стадіону «Азовсталь» у Лівобережному районі міста було зруйновано 48 багатоповерхівок. Людям обіцяли нові квартири, але натомість загарбники будують комерційне житло. Тож містяни зібралися на мітинг.

Читайте також: У Маріуполі діти навчаються в холодних будівлях і з дахом, що протікає - міськрада

Представниця мітингувальників заявила: «Тисячі людей хочуть знати, коли на місці наших знесених будинків розпочнеться будівництво компенсаційного житла, як було обіцяно. Будівництво для продажу в Маріуполі просто аморальне, поки є хоч один маріуполець, який живе не у своїй квартирі, а блукає містом».

Читайте також: Росіяни продовжують нищити історичні будівлі в центрі Маріуполя - Андрющенко

Як повідомлялося, агресія Росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок обстрілів. Пошкоджені та зруйновані житлові будинки, лікарні, школи, дитсадки, підприємства тощо.

Загарбники зносять пошкоджені будівлі, щоб приховати сліди своїх злочинів.

9 грудня загарбники відкрили у Маріуполі перше іпотечне житло, власниками квартир стали жителі російських Ростова, Курська та Челябінська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-