Вартість виїзду з окупації сягає 20-30 тисяч гривень за людину - Федоров

Вартість виїзду з окупації сягає 20-30 тисяч гривень за людину - Федоров

Укрінформ
Виїзд з тимчасово окупованої території може сягати 20-30 тисяч гривень за одну особу, а дорога - займати від пʼяти днів.

Про це в ефірі національного телемарафону «Єдині новини» сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

«Ми фіксуємо виїзд мешканців з окупованих територій і багатьом мешканцям ми допомагаємо. Допомагаємо, з одного боку, прописуючи маршрути, маючи інформацію від багатьох наших мешканців, через які блокпости легше проїжджати, через які складніше. Також протягом довгого часу наші міжнародні партнери допомагали нам в частині компенсації для людей, тому що це дороговартісний шлях і може коштувати до 20-30 тисяч гривень на одну особу», - сказав він.

Читайте також: Росіяни планують завершити до 1 січня паспортизацію на окупованих територіях

У Телеграмі Федоров уточнив, що цей шлях - довгий, від пʼяти днів та можливий за кількома напрямками: через Крим або Мелітополь-Маріуполь-Новоазовськ і далі до Грузії, Латвії, Естонії, Фінляндії або до України через піший перехід Колотилівка-Покровське на кордоні Росії та Сумщини.

Після того, як люди повертаються на підконтрольну Україні територію, вони стають на облік до гуманітарних центрів, і там їм допомагають (починаючи від гуманітарної допомоги, продовжуючи оформленням всіх необхідних документів).

Читайте також: У Мелітополі росіяни розпочали підготовку до незаконних виборів - мер

Як повідомлялося, в Україні працюють чотири центри допомоги «Саме тут» - у Запоріжжі, Києві, Львові та Дніпрі, які надають переселенцям з Мелітопольщини необхідну підтримку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-