На Донеччині через зруйновані водогони пожежники беруть воду з річок і озер - ДСНС

На Донеччині через зруйновані водогони пожежники беруть воду з річок і озер - ДСНС

Укрінформ
У Донецькій області через зруйновані водогони у результаті ворожих обстрілів наразі пожежники роблять забір води з відкритих природних джерел – річок, озер, ставків.

Про це повідомив начальник відділу пожежної безпеки Управління запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління ДСНС України у Донецькій області Кирило Кравченко на брифінгу, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу – як у зв'язку зі зруйнованими водогонами в області та дефіцитом води справляються пожежники.

«Якщо розглядати протипожежне водопостачання в прифронтових населених пунктах, то у зв'язку із обстрілами та руйнуваннями водогонів ситуація дуже складна. На сьогоднішній момент нашими підрозділами здійснюється забір води з відкритих вододжерел. Тобто це якісь річки, ставки, озера», - сказав Кравченко.

Він додав, що є обладнані спеціальні під'їзди до цих вододжерел, і заправка автомобілів водою відбувається безпосередньо з водоймища.

Читайте також: Армія РФ за добу атакувала 10 областей - зведення ОВА

На питання, у якому стані в регіоні зараз знаходяться пожежні гідранти, Кравченко відповів: «Якщо розглядати пожежні гідранти в межах всієї Донецької області, то в принципі на сьогоднішній день ситуація задовільна».

Як повідомлялося, Донеччина постійно перебуває під обстрілами російських військ, щодня ворог убиває та травмує цивільних жителів, руйнує інфраструктурні об'єкти. Після обстрілів часто відбуваються займання і пожежі будівель, які самовіддано гасять пожежники ДСНС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-