Посадовцю, який намагався переконати мера Очакова здати росіянам місто, загрожує довічне

Посадовцю, який намагався переконати мера Очакова здати росіянам місто, загрожує довічне

Укрінформ
На Миколаївщині судитимуть посадовця, який надав інформацію про розташування розвідувального корабля Британії в Чорному морі та намагався завербувати мера Очакова для здачі міста окупантам.

Про це повідомила Миколаївська обласна прокуратура у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Скеровано до суду обвинувальний акт стосовно начальника одного з відділів Очаківської міської ради за фактами державної зради, незаконного придбання та зберігання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу (ч.ч. 1, 2 ст. 111, ч.1 ст.263 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 55-річний мешканець міста Очакова свою підривну діяльність проти України розпочав ще у грудні 2018 року. Він добровільно погодився виконувати завдання представника «министерства госбезопасности ДНР». Через агента він надав інформацію про розташування розвідувального корабля Великої Британії в акваторії Чорного моря.

Із початку повномасштабного вторгнення він продовжив виконувати завдання представників Головного розвідувального управління РФ. Зловмисник повідомляв ворогу про наслідки ракетно-артилерійських обстрілів збройними силами РФ по території Очаківської міської територіальної громади.

Читайте також: Судитимуть двох посадовців «Миколаївобленерго», які поширювали російську пропаганду

У січні ж поточного року він отримав нове завдання щодо вербування Очаківського міського голови, а саме забезпечення його лояльного відношення та підтримки дій РФ, аж до «здачі міста».

Зловмисник, перебуваючи у приміщенні Очаківської міської ради, повідомив міському голові про те, що з ним мають намір поспілкуватись представники РФ. Та того ж дня у месенджері Telegram відзвітував своєму куратору щодо проміжних результатів вербування мера.

Мер Очакова у свою чергу повідомив СБУ в області про протиправні дії свого підлеглого.

Усі подальші дії проводились у рамках негласних слідчих (розшукових) дій та контррозвідувальних заходів з метою викриття дійсних намірів та встановлення причетних до цього представників російських спецслужб.

Читайте також: СБУ затримала російську агентку, яка коригувала удари дронів по Одесі

Зараз зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Як повідомлялося, на Миколаївщині командиру і двом його підлеглим учасникам нзф РФ, які затримували і катували мирних жителів на окупованих територіях, повідомлено про підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-