В Україні через бойові дії та негоду знеструмлені 492 населених пункти

В Україні через бойові дії та негоду знеструмлені 492 населених пункти

Укрінформ
Станом на ранок 8 грудня внаслідок бойових дій, негоди та через технічні причини залишаються без електропостачання 492 населених пункти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

Зокрема, на Донеччині через обстріли знеструмлено 56 населених пунктів (22,5 тисячі споживачів). Водночас енергетики відновили електропостачання 11 населених пунктів (22,7 тисячі споживачів), знеструмлених раніше.

У Харківській області внаслідок обстрілу знеструмлено споживачів в обласному центрі і 3 населених пункти в області. Вдалося заживити 34 споживачі. Всього без електроенергії залишається 68 населених пунктів - це 16,2 тисячі споживачів.

У Херсоні енергетики заживили 43 споживачі, всього в місті залишається знеструмленими 4,6 тисячі абонентів. В області залишаються без світла 45 населених пунктів (понад 26 тисяч точок обліку).

Через бойові дії також знеструмлено 63 населених пункти (близько 26 тисяч споживачів) у Запорізькій області, 56 населених пунктів – на Сумщині, 19 населених пунктів – на Чернігівщині.

З технічних причин знеструмлено 15 населених пунктів у Запорізькій області та 2 населених пункти на Чернігівщині. На Львівщині увечері 7 грудня знеструмлювалися 13,8 тисячі споживачів, усіх підключено впродовж години.

Через несприятливі погодні умови відсутнє світло у 13 населених пунктах на Дніпропетровщині та близько 200 споживачів на Миколаївщині.

У Міненерго наголосили, що планові відключення побутових споживачів наразі не передбачаються.

Читайте також: Цієї зими Україна має шанс виграти битву за енергетику - Зеленський

Як повідомлялося, станом на ранок 7 грудня через бойові дії та технічні причини без світла залишалися 408 населених пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-