У Полтаві відкрили виставку «(Не)помітні історії» про переселенців

У Полтаві відкрили виставку «(Не)помітні історії» про переселенців

Фото
Укрінформ
У Полтаві представили фотопроєкт «(Не)помітні історії» про внутрішньо переміщених українців.

Про це повідомляє Полтавська ОВА у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Це фотопроєкт про історії дев'яти людей, які пережили полон, депортацію, зазнали сексуального насильства, зумовленого війною, чи були змушені залишити свої домівки на тимчасово окупованих територіях", - йдеться у повідомленні на сайті ОВА.

Зазначається, що на світлинах зображені найцінніші речі, які герої проєкту забрали з собою під час евакуації: ключі від квартири в Бердянську, книгу з маріупольської бібліотеки, синьо-жовту стрічку, з якою герой пройшов полон у Херсоні, та інші.

«У Центрах допомоги врятовані внутрішньо переміщені українці та всі, хто постраждав від війни, отримують безоплатну комплексну соціально-психологічну підтримку, але не менш важливою для них є підтримка від усіх, хто їх оточує. У фотопроєкті «(Не)помітні історії» ми показали речі дев'яти героїв крізь туман, щоб нагадати суспільству, що за цифрами статистики стоять життя, спогади та мрії людей, яких війна змусила покинути власний дім. Маємо памʼятати, що допомагати з адаптацією та підтримувати внутрішньо переміщених людей – надважливо», – сказав про проєкт представник Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA) Массімо Діана.

Читайте також: На Пішохідно-велосипедному мосту відкрили виставку, присвячену волонтерам

Серед закарбованих у фотопроєкті речей – прикраси, які окупанти намагалися зірвати з дівчат на блокпосту, єдина сумка, яку жінці вдалося взяти з дому перед депортацією, записка від подруги, яка залишилася на окупованих територіях, та інші.

За даними міжнародних організацій, понад п'ять мільйонів людей в Україні стали внутрішньо переміщеними особами та змушені починати життя в нових містах із нуля.

Як повідомляв Укрінформ, у парламенті Норвегії виставили малюнки талановитих дітей зі Львова, які зобразили дружні відносини між українською та норвезькою державами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-