У прифронтовому Оріхові залишаються близько 900 мешканців

У прифронтовому Оріхові залишаються близько 900 мешканців

Укрінформ
В прифронтовому Оріхові, що у Запорізькій області, залишається близько 900 людей. До початку вторгнення РФ в місті було понад 14 тисяч мешканців.

Про це в ефірі національного телемарафону “Єдині новини” сказав начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко, передає Укрінформ.

“В Оріхові залишилось всього 900 людей. Літні люди не хочуть виїжджати, але проводимо роз'яснювальну роботу з людьми. З прифронтових громад кожного дня вивозимо родини”, - говорить він. 

За його словами, в середньому ворог завдає по 180 ударів за добу по території області. Здебільшого - по населеним пунктам, які на лінії фронту розташовані. 

Волонтери, благодійні міжнародні організації та обласна влада намагаються максимально надавати допомогу тим, хто залишається на таких територіях. 

Читайте також: На Сумщині через обстріли із 18 сіл виїхали всі жителі

В області працює 622 пункти незламності, зокрема в Оріхові та Гуляйполі вони працюють в цілодобовому режимі і люди там залишаються на ночівлю. 

Раніше повідомлялось, що минулої доби ворог обстріляв з РСЗВ та вгатив авіаснарядом по Роботиному, а також атакував безпілотниками Гуляйполе, Малинівку, Малу Токмачку, Лугівське й Левадне. Загалом було завдано 112 ударів по містах і селах регіону.

Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-