У центрі Запоріжжя відкрили ще 20 призм з портретами загиблих бійців

У центрі Запоріжжя відкрили ще 20 призм з портретами загиблих бійців

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі до дня Збройних сил України на Алеї Героїв увічнили пам’ять ще 20 запоріжців, які загинули, захищаючи Україну.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Алею Героїв ми започаткували ще в жовтні. Тут портрети та імена тих, хто віддав свої життя за нашу Батьківщину. Кожен мешканець Запоріжжя має вшановувати пам'ять людини, яка віддала своє життя за незалежність нашої країни. Сьогодні ми додатково відкриваємо ще 20 призм. Загалом їх вже 40 і роботи тривають”, - сказав в.о. міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв.

Алею встановили за підтримки Запорізької міської ради та соціально відповідального бізнесу. Бюджетні гроші на це не витрачаються.

На відкриття нових призм прийшли рідні та близькі загиблих героїв. Серед них - мама командира гармати Віктора Гришкова, Оксана. Її син загинув в районі Волновахи у березні 2022 року.

У центрі Запоріжжя відкрили ще 20 призм з портретами та іменами загиблих бійців / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

За словами жінки, для неї дуже важливо, що в центрі міста встановлена така призма з портретом її сина: “Для мене важливо, що я зараз можу стояти поруч із ним. Я розумію, що інші будуть бачити, будуть пам'ятати”.

Читайте також: У Києві відкрили пам’ятник Герою України Олександру Мацієвському

У Віктора залишилось двоє дітей, молодшій донечці було лише 7 місяців, коли він загинув.

Як повідомлялося, Алея була започаткована 1 жовтня в День захисників і захисниць. Загалом таких призм з портретами полеглих бійців тут встановлять більше сотні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-