Росіяни за добу атакували 13 областей України - зведення ОВА

Росіяни за добу атакували 13 областей України - зведення ОВА

Укрінформ
Російська армія упродовж доби здійснила атаки на 13 областей України, є загиблі та поранені.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію у регіонах України станом на 9:00 середи, 6 грудня.

Кіровоградську область російський агресор атакував «Шахедами». Наразі підтверджено шість збитих БпЛА. Обійшлося без постраждалих та руйнувань цивільних об‘єктів.

У Житомирській області вночі під час повітряної тривоги сили протиповітряної оборони збили дрон-камікадзе. Внаслідок падіння уламків руйнувань та постраждалих не зафіксовано.

У Черкаській області під час нічної повітряної тривоги збито «Шахед». Без потерпілих.

У Чернігівській області за добу відбулось шість обстрілів, зафіксовано 90 вибухів. Ворог обстрілював Корюківський та Новгород-Сіверський райони із мінометів, гранатометів, артилерії. Також у Новгород-Сіверському районі зафіксовані вибухи від ракет, запущених ймовірно із російського СУ-35 з повітряного простору РФ.

У Сумській області вночі росіяни здійснили п’ять обстрілів прикордонних територій та населених пунктів. Зафіксовано 17 вибухів. Обстрілів зазнали Краснопільська, Зноб-Новгородська, Есманська, Дружбівська, Середино-Будська громади. Попередньо – без наслідків.

Читайте також: Уночі військові РФ п'ять разів обстріляли прикордоння Сумщини

Вчора протягом дня росіяни здійснили 15 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 94 вибухи. Обстрілів зазнали Юнаківська, Краснопільська, Білопільська, Великописарівська, Середино-Будська, Есманська, Свеська громади.

На Середино-Будську громаду росіяни скинули чотири міни. Внаслідок обстрілу пошкоджено приватний житловий будинок, залізничну колію.

У Запорізькій області минулої доби росіяни завдали 151 удар по 24 населених пунктах.

113 артобстрілів прийшлися по території Новотроїцького, Новоданилівки, Оріхова, Левадного, Полтавки, Чарівного, Червоного, Роботиного, Кам'янського, Степового, Лобкового та інших прифронтових міст і сіл.

Загарбники здійснили авіаційний удар по Новоандріївці, 29 БПЛА-атак по Залізничному, Чарівному Червоному, Малинівці, Білогір'ю, Малій Токмачці, Новодарівці, Новоіванівці, Левадному, Темирівці, Роботиному та Малим Щербакам, а також 8 РСЗВ-обстрілів Гуляйполя, Гуляйпільського, Новодарівки, Малої Токмачки, Роботиного, Лук'янівського та Магдалинівки.

Під час ворожого артобстрілу поранення отримав 62-річний житель Оріхова.

Читайте також: Росіяни обстріляли Нікопольський район, пошкоджені житлові будинки, гімназія і ЛЕП

Надійшло дев’ять повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури.

У Дніпропетровській області вчора протягом дня російські війська тероризували Нікопольський район. Гатили з важкої артилерії, скинули боєприпас з БпЛА, атакували дронами-камікадзе.

Під ворожим вогнем були Нікополь і Марганецька громада. У районному центрі пошкоджена дев’ятиповерхівка. А ще понівечені будівлі та транспорт адміністративного закладу. Виникла пожежа, яку оперативно загасили.

Від вечора агресор тричі обстрілював Нікополь, бив з важкої артилерії. Пошкоджені чотири приватні будинки і стільки ж господарських споруд. Побитий газогін.

Оборонці з ПвК «Схід» знищили чотири безпілотники над областю. Збили «Шахеди» в Кам'янському, Дніпровському та Павлоградському районах.

Читайте також: Росіяни за добу обстріляли 18 населених пунктів Харківщини

У Харківській області артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 18 населених пунктів: Козача Лопань Харківського району, Нестерне, Білий Колодязь, Вовчанськ Чугуївського, Дворічна, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Куп’янського району та інші.

Авіаудари ворог завдав по Іванівці Куп’янського району.

У селі Козача Лопань обстрілом пошкоджено газову трубу. Зруйнована амбулаторія. Є пошкодження приватних будинків, автомобілів. Постраждалих немає.

У селі Липці внаслідок вибуху дрону відбулось пошкодження газової труби з подальшим загорянням газу.

Цієї ночі у Липці внаслідок вибуху дрону зруйновано приватний житловий будинок. Серед цивільних постраждалих немає.

У Луганській області ворог вдарив із двох боків – в районі Новоселівського та в Білогорівці, де декілька разів намагався витіснити українські підрозділи із займаних рубежів. Штурмували росіяни і Серебрянське лісництво – там бої відбуваються практично щодня. Авіація противника застосовувалася у Стельмахівці та Білогорівці.

Читайте також: У ЗСУ підтвердили удар по нафтобазі росіян у Луганську

Під артилерійські та мінометні обстріли потрапили Невське та Білогорівка.

За добу ворог здійснив 127 обстрілів.

У Донецькій області під російським вогнем минулої доби перебували 14 населених пунктів: Селидове, Авдіївка, Часів Яр, Курахове, Соловйове, Малинівка, Бердичі, Ласточкине, Миколаївка, Новокалинове, Дружба, Олексіївка, Торське, Богатир.

Пошкоджено 10 житлових будинків, з них два – багатоквартирні, дві будівлі технікуму, будівля гуртожитку, будівля Укрпошти, дві адмінбудівлі, чотири цивільних автомобіля, службовий автомобіль, дитсадок, школа, лікарня.

На Донеччині за добу: одна людина загинула, семеро поранених.

У Миколаївській області вночі силами та засобами протиповітряної оборони знищено сім ударних БпЛА Shahed-131/136 та один розвідувальний БпЛА Мерлін-ВР.

Внаслідок падіння уламків одного зі збитих «Шахедів» в Очакові виникла пожежа в складській будівлі на території бази відпочинку, яку було оперативно ліквідовано.

Читайте також: Сили оборони відбили атаки на семи напрямках, за добу - 70 бойових зіткнень

Також вночі ворог завдавав артилерійських обстрілів по Очакову. Постраждалих немає.

Під час нічної атаки в місті Снігурівка внаслідок падіння уламків збитих «Шахедів» виникло займання будівлі станції технічного обслуговування та будівлі шиномонтажної станції, які були оперативно ліквідовані. Також пошкоджено приватне домоволодіння.

В Одеській області в районі острова Зміїний було знищено російський бомбардувальник Су-24 М, який під прикриттям винищувача Су-30 СМ намагався завдати ракетно-бомбового удару по півдню Одещини.

Також пізно ввечері була оголошена повітряна тривога. В області було чутно вибухи. Інформація уточнюється.

У Херсонській області за добу ворог здійснив 101 обстріл, з них Херсон обстріляв дев'ять разів. Збито три безпілотники типу Shahed.

Росіяни поцілили у райони 34 населених пунктів області; медичну установу у Херсоні; гуманітарний склад, медичну установу та територію тракторної бригади у Бериславському районі.

З самого ранку російська армія вкрила вогнем центр Херсона. загарбники вбили двох людей. Лікарі, які оперативно прибули на місце події, констатували смерть. Ще двоє отримали поранення. Серед загиблих — волонтер організації «Справжні». Його росіяни вбили у Міжнародний День волонтера.

Читайте також: Влада показала наслідки нічного обстрілу Херсона

Під ворожим вогнем опинився й медичний заклад. Легкі поранення отримали троє лікарів та працівник ІТ-відділу.

Також загарбники обстріляли житловий будинок у Велетенському. На подвірʼї власної оселі травми, несумісні з життям, отримала 44-річна місцева жителька.

Як повідомляв Укрінформ, Сили ППО вночі знищили 41 з 48 «Шахедів».

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-