Вінниця відкрила офіційне представництво у Брюсселі

Вінниця відкрила офіційне представництво у Брюсселі

Фото
Укрінформ
Вінниця відкрила у Європейському комітеті регіонів у Брюсселі офіційне представництво, яке сприятиме вивченню досвіду європейських країн і спростить участь у грантових проєктах та ділових процесах ЄС.

Про це у Фейсбуці повідомив вінницький міський голова Сергій Моргунов, передає Укрінформ.

«Особлива подія міжнародного рівня: відкрили Офіс Вінниці у Брюсселі. Офіційне представництво нашої громади у Європейському комітеті регіонів у Брюсселі дасть нам більше можливостей для того, щоб переймати досвід іноземних колег та бути ближчими до грантових проєктів і ділових процесів», - написав Моргунов.

За його словами, Офіс Вінниці у Брюсселі та його керівництво напряму співпрацюватимуть з вінницьким КП «Інститут розвитку міст» та департаментом відновлення та розвитку Вінницької міської ради.

Як зазначили у міській раді, відкриття Офісу Вінниці – це один із заходів прискорення євроінтеграції країни в горизонтальній площині. Такі представництва відкривали й інші країни під час підготовки до вступу в ЄС.

Паралельно із відкриттям офіційного представництва у Брюсселі, міськрада розпочинає формувати спільноту амбасадорів міста по всьому світу з-поміж вінничан, які наразі живуть за кордоном.

Читайте також: Львів відкрив офіс у Брюсселі

Зокрема, наразі в Італії та Великій Британії інтереси Вінницької міської територіальної громади представлятиме Вікторія Вдовиченко. Триває також комунікація з вінничанами у Сполучених Штатах Америки, Кореї, Японії, Фінляндії та інших країнах.

У міськраді сподіваються, що офіс Вінниці у ЄС стане майданчиком для нових знайомств та подальшого розвитку громади.

Як повідомлялося, Вінниця та німецьке місто Карлсруе підписали угоду про побратимство.

Фото: Фейсбук Сергій Моргунов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-