У перший день зими пройде мокрий сніг і дощ

У перший день зими пройде мокрий сніг і дощ

Погода
Укрінформ
В Україні у п’ятницю, 1 грудня, очікується невеликий сніг та мокрий сніг з переходом у більшості областей у дощ.

Про це Укрінформу повідомили в Українському гідрометцентрі.

Вночі та вранці місцями ожеледь, вдень на Лівобережжі помірні дощі; в Карпатах та на Закарпатті протягом доби значні опади. На дорогах країни, крім півдня та сходу, місцями ожеледиця. Вітер південно-східний з переходом на південно-західний, 5-10 м/с.

Температура вночі 0-5° морозу, на узбережжі морів та в Криму 0-5° тепла; вдень від 2° морозу до 3° тепла, у центральних, східних областях та на Закарпатті 2-7° тепла, у південній частині 8-13° тепла.

У Києві та Київській області хмарно, невеликий сніг та мокрий сніг, на дорогах подекуди ожеледиця. Температура у столиці вночі 1-3° морозу, вдень 0-2° тепла; по регіону вночі 0-5° морозу, вдень від 2° морозу до 3° тепла.

У наступні два дні в Україні, за прогнозами синоптиків, сніг, мокрий сніг та дощ (у західних областях місцями значний сніг та мокрий сніг), місцями налипання мокрого снігу, ожеледь. Лише у південній частині, а 3 грудня і в центральних та східних областях буде без істотних опадів.

В Україні, крім північної частини, місцями туман, у західних, північних, Вінницькій, Черкаській та Полтавській областях на дорогах місцями ожеледиця. Вітер східний з переходом на західний, 5-10 м/с, 2 грудня на півдні, 3 грудня на півдні, південному сході країни та у західних областях місцями пориви 15-20 м/с.

Температура у північних та західних областях вночі 0-5° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла, (2 грудня в Карпатському регіоні 1-6° тепла), у центральних та Харківській областях вночі близько 0°, вдень 2-7° тепла; на півдні та південному сході країни вночі 4-9° тепла, вдень 10-15° (в Криму вночі 9-14°, вдень 12-17°).

Читайте також: ООН назвала 2023 рік найспекотнішим за всю історію людства

У столичному регіоні 2-3 грудня хмарно, невеликий, вдень 2 грудня помірний мокрий сніг та дощ (вдень 3 грудня місцями); подекуди налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця. Температура у Києві вночі 1-3° морозу, вдень близько 0°. На Київщині вночі 0-5° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла.

В суботу, 4 грудня, в Україні переважатиме суха погода. Лише у південній, вдень і в східній частині помірний мокрий сніг та дощ; в Карпатах та північно-західних областях невеликий сніг. Температура вночі та вдень у західних та північних областях 4-10° морозу, у центральних областях 0-6° морозу, на решті території від 3° морозу до 3° тепла, в Криму 3-9° тепла.

5 грудня у північній частині України невеликий сніг, у східній частині, вночі і у південній частині та місцями в центральних областях помірний сніг, на решті території без опадів; температура вночі 6-12°, у східних та північно-східних областях до 16° морозу, вдень 3-9° морозу; у південній частині вночі 0-6° морозу, вдень близько 0°.

У Києві та області 4 грудня без опадів, 5 грудня місцями невеликий сніг. Температура у столиці вночі 7-9° морозу, вдень 4-6° морозу. На Київщині 4 грудня вночі та вдень 4-9° морозу; 5 грудня вночі 6-11°, вдень 4-9° морозу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-