У Львові проходить Х Форум місцевого самоврядування

У Львові проходить Х Форум місцевого самоврядування

Фото, відео
Укрінформ
У Львові стартував Х Форум місцевого самоврядування. До форуму онлайн та наживо долучились близько 400 учасників, представники 100 громад з різних куточків України.

Про це повідомляє Львівська міська рада, передає Укрінформ.

«Основна ідея децентралізації зароджувалася на майданчику форуму місцевого самоврядування, який ми проводили 10 років тому. Ми дійсно зробили титанічні кроки вперед. Але сьогодні - війна. І головна тема всіх панелей - де знайти додаткові ресурси, щоб перемагати, купляти більше дронів, більше озброєння і щоб була краща співпраця з державою, тому що ми єдині, в нас один ворог і ми маємо його перемагати» - сказав під час відкриття форуму міський голова Львова Андрій Садовий.

Серед ключових тем цьогорічного форуму: як громади впроваджують підходи інтегрованого розвитку та забезпечують взаємодію влади, громадськості та бізнесу для виживання та розвитку в умовах воєнного стану; досвід напрацювання спільних проєктів громад в межах Львівської агломерації; кращі практики залучення громадськості, співпраця та підтримка бізнесу на рівні місцевого самоврядування.

У Львові стартував Х Форум місцевого самоврядування / Фото: Роман Балук / ЛМР

Під час форуму представники близько 10 громад Львівщини підписали Меморандум про співпрацю та створення асоціації органів місцевого самоврядування «Львівська агломерація». За словами міського голови Львова, це допоможе нам імплементуватись у структури Європейського союзу, мати можливість переймати досвід та залучати ресурси, щоб покращувати якість життя в Україні.

Організатори X Форуму місцевого самоврядування – КУ Інститут міста та Львівська міська рада.

Читайте також: U-LEAD: Компетентне місцеве самоврядування - основа європейського майбутнього України

Захід відбувається за фінансової підтримки Уряду Німеччини в межах проєктів міжнародної співпраці «Фінансування досліджень та експертизи» та «Інтегрований розвиток міст в Україні II», які виконує німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні розробили довідник із запобігання корупції в органах місцевого самоврядування. Мета посібника — у простій та доступній формі роз'яснити роль, завдання і функції антикорупційних уповноважених ОМС, надати практичні рекомендації щодо розроблення й організації заходів із запобігання корупційним та пов'язаним з корупцією правопорушеннями в ОМС, допомогти посадовим особам місцевого самоврядування дотримуватися антикорупційного законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-