Окупаційну «владу» Луганщини позбавляють російських дотацій - Лисогор

Окупаційну «владу» Луганщини позбавляють російських дотацій - Лисогор

Укрінформ
Москва хоче залишити окупаційну «владу» на Луганщині без бюджетного «підживлення» з боку Росії.

Про це начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Відповідальність за дефіцит у бюджетах окупованих минулоріч територій в уряді РФ збираються покласти на керівників-колаборантів. Їх ставлять перед вибором – відмовитися від дотацій із нового року або взяти особисте зобов’язання стосовно зниження розриву між регіональними доходами та витратами», - зазначив Лисогор.

Він уточнив, що в разі невиконання цих домовленостей «ЛНР» теж залишиться без російських грошей. При цьому рівень дотаційності «республіки» сягає 95%.

Тим часом окуповані регіони одержали нові рознарядки – упродовж осінньо-зимового періоду необхідно відправити 10 тисяч дітей до Москви на «виставку досягнень народного господарства».

Читайте також: На окупованій Луганщині почастішали пожежі через перевантаження мереж

«Поки що назбирали тисячу. І після перших відряджень охочих стає ще менше. За власний рахунок кожному необхідно дістатися до Ростова. Там чекає поїзд – один на дітей з чотирьох окупованих областей. Стоїть, доки не зберуться усі. Хто приїхав перший, може очікувати і добу. Із їжі – виключно сухпайки. У зворотному напрямку – те саме», - розповів очільник Луганщини.

Як повідомляв Укрінформ, низка населених пунктів окупованої Луганщини залишається без газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-