Удар по будинку в Умані: СБУ оголосила підозру російському генералу, який наказав запустити ракету

Удар по будинку в Умані: СБУ оголосила підозру російському генералу, який наказав запустити ракету

Укрінформ
СБУ оголосила підозру російському генерал-лейтенанту Сергію Кобилашу – командувачу дальньої авіації військово-повітряних сил РФ, причетному до воєнних злочинів.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Встановлено, що саме Кобилаш віддав наказ на здійснення 28 квітня поточного року ракетних ударів по житловому багатоповерховому будинку й автостоянці в Умані Черкаської області.

Унаслідок ворожого обстрілу того дня загинули 23 місцеві жителі, зокрема шестеро дітей, ще дев'ятеро людей дістали травми. Одна особа досі вважається зниклою безвісти.

Крім багатоповерхівки, значних ушкоджень зазнали сім прилеглих житлових будинків, шість підприємств і 70 цивільних автомобілів.

За даними розслідування, удар по місту російські загарбники завдали двома ракетами Х-101, випущеними з важкого бомбардувальника ТУ-95МС.

Читайте також: Ракети «Калібр» пошкодили супермаркет в Умані

Як з'ясувало слідство, Кобилаш бере безпосередню участь у війні проти України з перших днів повномасштабного вторгнення російських військ. До цього він «відзначився», коли командував бомбардуванням цивільної інфраструктури в Сирії та Грузії, за що отримав генеральське звання та зірку «героя Росії».

СБУ зібрала проти фігуранта доказову базу. Йому інкримінується порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством (ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Від правосуддя російський офіцер переховується. Тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти України.

Читайте також: В Умані на місці ракетного удару завершили пошукову операцію, двоє вважаються зниклими

Як повідомляв Укрінформ, раніше СБУ оголосила підозру трьом російським офіцерам, які наказували обстрілювати цивільну інфраструктуру Херсона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-