В Україні прогнозують опади та ожеледицю

В Україні прогнозують опади та ожеледицю

Погода
Укрінформ
У середу, 29 листопада, в Україні очікується ускладнення погодних умов: сніг, дощ, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця.

Про це Укрінформу повідомили в Українському гідрометцентрі.

Зокрема, у західних областях синоптики прогнозують помірний сніг, подекуди хуртовини; температура вдень 1-6° морозу.

У північних, Вінницькій, Черкаській, Полтавській та Харківській областях сніг та дощ, уранці значні опади, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь; температура протягом доби від 3° морозу до 2° тепла.

На решті території помірний, місцями значний дощ; температура вдень 5-10° тепла.

На дорогах країни місцями ожеледиця. Вітер південно-східний з переходом на південно-західний, 5-10 м/с, пориви 15-20 м/с, у південних областях місцями 25 м/с.

У Києві та Київській області 29 листопада ускладнення погодних умов: сніг та дощ, уранці значні опади, ожеледь, на дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний з переходом на південно-західний, 5-10 м/с, пориви 15-20 м/с. Температура у столиці вдень 0-2° тепла; по регіону протягом доби від 3° морозу до 2° тепла.

30 листопада в Україні збережеться мінлива хмарність, без опадів, лише вночі у північно-східних областях місцями невеликий сніг, вдень на Закарпатті та Прикарпатті помірний мокрий сніг, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь. Температура вночі 3-8° морозу (у західних областях 6-11° морозу), у південно-східній частині країни близько 0°; вдень від 3° морозу до 2° тепла, на півдні країни 1-6° тепла; в Криму вночі 1-6° тепла, вдень 4-9°. Вітер західний з переходом на південний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с.

Читайте також: В Україні наразі формується тенденція до теплих зим - синоптик

У перший день грудня в Україні очікується помірний мокрий сніг та дощ, на Закарпатті та Прикарпатті значні опади (вночі в Карпатах сильний сніг); місцями налипання мокрого снігу, ожеледь; у південній частині місцями невеликий дощ. Температура у північних, північно-західних областях вночі 0-5° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла, у південній частині вночі 1-6° тепла, вдень 8-13°; на решті території вночі близько 0°, вдень 2-7° тепла (у східних областях до 10°). Вітер південний, південно-західний (у північній частині з переходом на північно-західний), 7-12 м/с, у південній частині, східних, центральних, вночі місцями і північних областях пориви 15-20 м/с.

На дорогах країни, крім південно-східної частини, місцями ожеледиця.

У столиці 30 листопада мінлива хмарність, без опадів. Температура вночі 4-6° морозу, вдень близько 0°. 1 грудня хмарно; помірний мокрий сніг, вдень з дощем; налипання мокрого снігу, ожеледь; температура вночі 1-3° морозу, вдень близько 0°. На дорогах місцями ожеледиця.

На Київщині 30 листопада без опадів; температура вночі 3-8° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла. 1 грудня хмарно; помірний мокрий сніг, вдень з дощем; місцями налипання мокрого снігу, ожеледь; температура вночі 0-5° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла.

У вихідні в західних та північних областях сніг, вдень 3 грудня без опадів; температура вночі та вдень 1-6° морозу. У центральних областях 2 грудня невеликий мокрий сніг та дощ, 3 грудня без опадів; температура вночі та вдень 0-6° тепла.

На решті території країни без опадів; температура вночі 2-8° тепла, вдень 2 грудня 8-14°, в Криму до 17°, 3 грудня 4-10° тепла.

У Києві та області 2 грудня сніг, 3 грудня без опадів. Температура у столиці вночі та вдень 2-4° морозу; по регіону вночі та вдень 1-6° морозу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-