У понеділок Україні прогнозують снігопад і сильний вітер, на дорогах - ожеледиця

У понеділок Україні прогнозують снігопад і сильний вітер, на дорогах - ожеледиця

Погода
Укрінформ
У понеділок, 27 листопада, в більшості областей України очікується сніг, місцями з дощем, сильний вітер, хуртовини, снігові замети, на дорогах ожеледиця.

Про це Укрінформу повідомили в Українському гідрометцентрі.

«Хмарно. Помірний сніг (вночі у більшості північних і центральних областей значний, місцями сильний сніг, снігові замети, хуртовини), у південно-східній частині мокрий сніг з дощем, місцями ожеледь; у західних, вдень і в більшості південних областей невеликий сніг. На дорогах країни ожеледиця», - йдеться у повідомленні.

Вітер північно-західний, у східних областях південно-західний, пориви 17-22 м/с, вночі та вранці в Україні, крім західних, Житомирської, Вінницької і Сумської областей, 25-30 м/с.

Температура у західних областях вночі 4-9° морозу, вдень 0-5° морозу; у північних і центральних областях вночі та вдень 2-7° морозу; на решті території впродовж доби від 4° морозу до 2° тепла, в Криму 1-6° тепла.

У Києві та Київській області в ніч на 27 листопада значний, вдень помірний сніг; хуртовини, снігові замети, на дорогах ожеледиця, пориви північно-західного вітру 17-22 м/с, вночі та вранці 25 м/с. Температура повітря у столиці вночі та вдень 2-4° морозу; по регіону вночі та вдень 1-6° морозу.

Наступного дня в Україні переважно без опадів. Зокрема, в ніч на 28 листопада у північно-східних областях, на Закарпатті та в Карпатах, вдень у західних областях невеликий сніг, на Одещині та Миколаївщині невеликий дощ, на решті території без опадів. Температура вночі 5-10° морозу, вдень 1-6° морозу, на півдні 3-8° тепла, в Криму до 11°.

29 листопада у західних та північних областях сніг та мокрий сніг, на півночі вдень з дощем, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, температура вночі 2-7° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла; в південних областях часом дощі, температура вночі 1-6° тепла, вдень 6-11°; на решті території мокрий сніг з переходом в дощ, вночі ожеледь, температура вночі близько 0°, вдень 1-6° тепла.

Вітер південно-східний з переходом на західний, 7-12 м/с, 29 листопада в Україні, крім центральних та північних областей, пориви 15-20 м/с. На дорогах країни, крім півдня, ожеледиця.

Читайте також: В Україні через негоду знеструмлені 160 населених пунктів

У столичному регіоні 28 листопада хмарно з проясненнями; без опадів; вітер південно-східний, 5-10 м/с; 29 листопада хмарно; сніг, вдень з переходом в дощ; місцями налипання мокрого снігу, ожеледь; вітер західний, 7-12 м/с. На дорогах ожеледиця.

Температура у Києві в ніч на 28 листопада 6-8° морозу, вдень 1-3° морозу; 29 листопада температура вночі 3-5° морозу, вдень 0-2° тепла. По області 28 листопада вночі 5-10° морозу, вдень 1-6° морозу; 29 листопада вночі 2-7° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла.

В останній день осені в Україні переважно без опадів, лише вночі у північних областях невеликий сніг. 1 грудня вночі на Закарпатті та в Карпатах, вдень в західних областях невеликий мокрий сніг з переходом у дощ, на решті території без опадів.

Температура вночі 1-7° морозу (30 листопада у східних, 1 грудня у південних областях близько 0°); вдень від 3° морозу до 3° тепла, 1 грудня в південних областях 5-10° тепла.

Читайте також: Комунальники Києва готується до снігопаду

У Києві та області 30 листопада - 1 грудня без опадів, лише вночі 30 листопада невеликий сніг. Температура у столиці вночі 3-5° морозу, вдень 0-2° морозу. На Київщині вночі 1-6° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-