В Україні сьогодні очікуються хурделиці та дощ, снігові замети й ожеледиця

В Україні сьогодні очікуються хурделиці та дощ, снігові замети й ожеледиця

Погода
Укрінформ
В Україні у неділю очікуються складні погодні умови, зокрема в Київській, Чернігівській, Черкаській, Одеській областях сильні снігопади, в Сумській, Полтавській, Кіровоградській, Миколаївській областях сильні мокрий сніг та дощ.

Про це Укрінформу повідомили в Українському гідрометцентрі.

"Складні погодні умови: у східних та південно-східних областях значні дощі (вночі у Харківській та Дніпропетровській областях значний мокрий сніг); у Миколаївській, Кіровоградській, Полтавській областях, вдень і на Сумщині сильний мокрий сніг та дощ, ожеледь; в Одеській, вдень і у Черкаській та Чернігівській областях сильний сніг, вдень на Київщині та місцями на Вінниччині значний сніг, хуртовини, снігові замети; у західних, Житомирській, вночі і у Вінницькій областях місцями невеликий сніг, вночі у більшості північних областях без опадів. Вітер переважно північно-західний, 9-14 м/с, пориви вночі у південних та більшості центральних областях, вдень в Україні 15-22 м/с, місцями, крім заходу, 25 м/с; на Одещині та Миколаївщині 28-30 м/с", - йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що температура у західних, північних, Вінницькій, Черкаській та Одеській областях вночі та вдень 0-5° морозу, у Миколаївській, Кіровоградській та Полтавській областях від 2° морозу до 3° тепла, у східних та південно-східних областях вночі 1-6° тепла, на узбережжі Азовського моря та в Криму 7-12°, вдень 8-13°, в Криму до 16° тепла. На дорогах країни ожеледиця.

Читайте також: Теплий листопад був сприятливий для озимих - НААН

На акваторії Чорного моря очікується посилення вітру до 25-30 м/с; висота хвиль 20-30 дм, вдень 26 листопада та вночі 27 листопада висота хвиль 30-50 дм.

У Києві та області вночі без опадів, вдень пройде значний сніг, хуртовини, у південно-східних районах сильний сніг, на дорогах ожеледиця. Вітер переважно північно-західний, 7-12 м/с; вдень пориви 17-22 м/с, місцями 25 м/с. У столиці температура вночі та вдень 0-2° морозу, на Київщині протягом доби 0-5° морозу.

27 листопада в Україні утримаються складні погодні умови: в більшості північних та центральних областей вночі значний, місцями сильний сніг, снігові замети, вдень помірний сніг, хуртовини; на решті території мокрий сніг і дощ, місцями ожеледь, хуртовина (лише в західних областях без істотних опадів). 

28 листопада вночі у північних та північно-східних областях, вдень і на Закарпатті й Прикарпатті ймовірний невеликий, місцями помірний сніг, на півдні країни місцями невеликий дощ; на решті території без опадів.

Вітер північно-західний та західний (вдень 28 листопада переважно південний), 7-12 м/с; 27 листопада пориви 15-22 м/с, місцями, крім західних областей, 25-30 м/с; 28 листопада в Україні, крім заходу, пориви 15-22 м/с. 

Читайте також: Не варто боятися зими: кліматичні рекорди Києва-2023

Температура вночі 3-8° морозу; вдень 27 листопада 1-6° морозу, 28 листопада від 4° морозу до 1° тепла, на півдні 3-8° тепла, в Криму до 11° (протягом доби 27 листопада в південно-східній частині від 3° тепла до 2° морозу, в Криму 1-6° тепла).

На дорогах країни ожеледиця. 

У Києві та області 27 листопада вночі пройде значний, у східних районах області сильний сніг, вдень помірний сніг; хуртовини, снігові замети, пориви північно-західного вітру 17-22 м/с, місцями 25 м/с. 28 листопада вночі очікується невеликий сніг, вдень без опадів; вітер західний з переходом на південний, 7-12 м/с, вночі пориви 15-20 м/с. На дорогах ожеледиця. У столиці температура вночі 4-6° морозу; вдень 27 листопада 2-4°, 28 листопада 0-2° морозу; на Київщині вночі 3-8° морозу; вдень 27 листопада 1-6° морозу, 28 листопада від 4° морозу до 1° тепла.

Згідно з прогнозом, 29 листопада у західних та північних областях пройде сніг (на півночі вдень з дощем), температура вночі 3-9° морозу, вдень від 4° морозу до 2° тепла; в південних областях дощі, температура вночі 1-7° тепла, вдень 5-11°; на решті території мокрий сніг та дощ, температура вночі близько 0°, вдень 0-6° тепла. В Україні, крім західних областей, пориви вітру 15-20 м/с. 

30 листопада у північних та центральних областях очікується невеликий сніг, на решті території без опадів; температура вночі та вдень 1-6° морозу, у східних та південно-східних областях 0-5° тепла.

Читайте також: Для боротьби зі зміною клімату потрібна угода про скорочення виробництва пластику - генсек ООН

У столичному регіоні 29 листопада вночі прогнозується сніг, вдень мокрий сніг та дощ, а 30 листопада невеликий сніг. У Києві 29 листопада температура вночі 5-7° морозу, вдень близько 0°, 30 листопада вночі та вдень 2-4° морозу; по області 29 листопада температура вночі 4-9° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла, 30 листопада протягом доби 1-6° морозу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-