В Одеській області внаслідок обстрілів пошкоджено 2 711 об’єктів - ОВА

В Одеській області внаслідок обстрілів пошкоджено 2 711 об’єктів - ОВА

Укрінформ
За даними реєстру пошкодженого та знищеного майна, в Одеській області руйнувань зазнали 2 711 об’єктів.

Про це під час брифінгу розказав начальник відділу організації будівництва та відновлення управління капітального будівництва Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської ОВА Олександр Кочетков.

«Щодо реєстру пошкодженого та знищеного майна, маємо таку статистику – 2711 об’єктів. З яких згідно з постановою 380 Кабміну до реєстру подано 999 заявок від мешканців», - повідомив Кочетков.

Читайте також: Біля берегів Одещини ППО знищила розвідувально-ударний дрон росіян

За словами Кочеткова, на сьогодні надано компенсацію по 506 заявкам, на загальну суму 20 млн 726 тисяч 346 грн. По 170 заявкам надана відмова, та по 52 розгляд призупинено у зв’язку з тим, що власники майна перебувають за межами Одеської області та не можуть надати допуск комісії з обстеження.

Посадовець зазначив, що на Одещині продовжується відбудова й соціальних об’єктів, пошкоджених внаслідок ворожих атак.

Читайте також: Біля берегів Одещини знищили протикорабельну міну

Кочетков розказав, що на сьогодні Департамент капітального будівництва уклав договори щодо відновлення пошкоджених об’єктів освіти. Це, зокрема, приміщення ОНУ «Одеська політехніка». На об’єкті виконано 90% робіт зі скління загальною вартістю 42 млн. Також розпочато відновлення корпусів Одеського державного аграрного університету, корпуси 3 (орієнтовна вартість 459 тисяч) та 4 (694 тисячі) – роботи виконано на 20%.

Читайте також: СБУ затримала експоліцейського, який шпигував за Силами оборони на Одещині та Миколаївщині

«Розглядається питання щодо відновлення по наступним закладам освіти – Одеський обласний ліцей №6, орієнтовна вартість 1 млн 122 тисячі; 3 корпуси Одеського вищого професійного училища автотранспорту – 3,2 млн; відокремлений підрозділ вищого професійного училища сфери послуг ОНУ «Одеська юридична академія», орієнтовна вартість відновлення 3,29 млн грн.; ПУНПУ ім. Ушинського – 8 млн. відокремлений підрозділ Одеського технічного фахового коледжу ОНТУ – 780 тисяч; фаховий коледж вимірювань Державного університету інтелектуальних технологій та зв’язку – 1,4 млн.; Одеська державна академія будівництва та архітектури – 11 млн 46 тисяч.; Одеська академія безперервної освіти – 626 тисяч», - уточнив Кочетков.

Читайте також: Одещина допомагає відновлювати три населені пункти на деокупованій Херсонщині

Також посадовець повідомив, що за даними системи Офісу Президента України «Відновлення країни», в Одеській області пошкоджені 4 об’єкти державного управління, 47 – енергетики, 125 – культурної спадщини та туризму, 42 освітні заклади, 2 – з надання муніципальних послуг та 64 об’єкти промисловості.

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі унаслідок нічної ракетної атаки зазнав руйнувань храм Святого рівноапостольного князя Володимира. Релігійна споруда УПЦ МП розташована на території Національного університету «Одеська політехніка».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-